Makkelijk maïskorrels verwijderen

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Mais scheiden

Maïs in blik kopen is erg handig, maar verse maïskolfjes eten vind ik veel lekkerder. Het kost wel wat tijd en je hebt er geduld voor nodig om alle maïskorrels netjes van de kolf te halen. Als je het niet erg vindt om het grof af te snijden, dan kun je gewoon een mes gebruiken.

Gescheiden en opgeslagen
Om toch te genieten van verse maïskolfjes met het gemak van maïs uit blik, kun je gebruikmaken van de Corn Kerneler. Je scheidt hierdoor niet alleen de maïskorrel makkelijk van de kolf, ze worden ook in de Corn Kerneler opgeslagen. Je kan er dus voor kiezen om de maïskorrels op een ander moment te eten of voor een recept te gebruiken.

Gebruikswijze
Plaats de Corn Kerneler op de smalle kant van de kolf en duw het naar beneden. De mesjes halen snel en makkelijker de maïskorrels eraf en deze worden in de container bewaard. Er zit een opening in de container waardoor de maïskorrels makkelijk kan uitschenken. Hoewel het erg handig is, kan je niet meer op de ouderwetse manier genieten van het eten van maïskolven en het is de vraag hoe netjes de maïskorrels worden afgesneden en of de kolf ook te groot kan zijn voor de Corn Kerneler. Het is in ieder geval een handige gadget om snel maïskorrels van een maïskolf te verwijderen.