Mosselen makkelijk schoonmaken

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Je zult vast wel gemerkt hebben dat er weer mosselen zijn. Niet lekkerder wat mij betreft dan een grote pot verse, smaakvolle, gestoomde mosselen.  Van provinciaalse mosselen in wijn tot mosselen met room , in curry, het maakt mij niet uit. Alles vind ik lekker. Bovendien zijn zij ook nog eens zeer betaalbaar.Enige nadeel als je ze zelf gaat klaar maken is al het schoonmaak werk. Maar daar heb ik een oplossing voor!
Deze handige tip helpt je om schelpdieren goed te reinigen en ze tegelijk ook nog eens extra vlezig en sappig te maken. Alles wat je daarvoor nodig hebt, is water en een klein beetje bloem.  Een uur voordat je ze gaat bereiden leg je ze ongeveer een uur , in koud water met wat zout en ongeveer 1/4 beker bloem. Waarom?De voordelen zijn tweeledig:

1. Het vuil wordt verwijderdDe meeste mosselen die vandaag te koop worden aangeboden, zijn afkomstig van mosselboerderijen. Zij bevatten dus niet veel (of zelfs helemaal geen) zand of gruis. Mosselen en kokkels die echter wel afval bevatten, worden veel sneller gereinigd met deze oplossing. Bloem helpt  om het afval los te weken. Terwijl de schelpdieren hierin weken, ademen zij. Zo filteren zij water en bloem, waarbij afvalelementen worden afgestoten.
2. Uw mosselen en kokkels worden vlezigerHet bloem helpt niet alleen met het wegfilteren van vuilresten. Het voedt tegelijk ook de schelpdieren. Bloem is dan ook mijn geheim wapen voor de creatie van extra-vlezige en sappige mosselen en kokkels – elke keer weer!

Heb jij nog leuke tips? Laat het weten!

Tot volgende keer

 

Max