Natuurlijk eten voor je hart

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Hart- en vaatziekte komen in de Westerse wereld veel voor. Hoewel deels veroorzaakt wordt door aangeboren factoren, zijn er ook oorzaken waar je zelf invloed op hebt, zoals genoeg bewegen en gezonde voeding. Slik je liever geen vitaminepillen? Er zijn genoeg natuurlijke voedingsproducten die goed zijn voor je hart.

Maak eens een salade met asperge. Deze groente verlaagt de druk in aders en slagaders en vermindert het stollen van bloed. Met een theelepel kaneel in je koffie of op je pannenkoek kan vet in je bloedstroom verminderen, waardoor je bloedvat minder verstopt raakt. Over koffie gesproken, het drinken van 2 tot 4 kopjes koffie per dag kan de kans op hart-en vaatziekten verminderen.

Houd je toch meer van thee, dan is groene thee de beste keuze. In groene thee zit catechine dat cholesterol verlaagt. Ook diverse soorten fruit, zoals sinaasappel, watermeloen en avocado zijn goed voor je hart. En wil je iets snacken? Neem dan wat noten, zoals amandel of walnoot die door hun hoge gehalte onverzadigde vetten het cholesterol in je bloed kunnen verlagen. Wat je ook kiest en eet, een gevarieerd eetpatroon blijft altijd de beste keuze.