Net op kamers? Drie simpele kipgerechten

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

We houden allemaal van kip, maar als student wil je natuurlijk niet al te veel werk hebben aan het bereiden ervan. Hier zijn 3 pittige kip recepten om uit te proberen. Niet alleen simpel maar ook erg lekker! Makkelijk te combineren met bijvoorbeeld aardappels of rijst.

Kippenvleugels in de oven
80 gr. Parmezaanse kaas
2 eetl. Oregano
4 eetl. Peterselie
1 tl. Zout
1 tl. Peper
1 mespunt margarine
1 kilo kippenvleugeltjes

Bedek de bakplaat met aluminiumfolie. Smelt de margarine in een kleine pan en voeg de kippenvleugels toe. Meng de overige ingrediënten in een kom en doe de kippenvleugels in het mengsel. Plaats de kippenvleugels op de bakplaat. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 1 uur. Serveer warm.

Pikant gefrituurde kip
1 kilo Kippenvleugeltjes
2el. Olijfolie
2 el. Honing
Tabasco saus
2 tl. cayennepeper

Verhit de koekenpan met de olijfolie. Frituur de vleugels in de koekenpan gedurende 20 minuten.
Meng de honing, tabasco saus en cayennepeper in een kommetje. Laat de gefrituurde kippenvleugels uitlekken en dip ze in de pittige saus. Dien ze vervolgens op een bord.

Gegrilde kippenvleugels
1/2 kilo kippenvleugels
1/2 kopje mosterd
2 theelepels olijfolie
4 teentjes fijngesneden knoflook
1/4 kop sojasaus

Snijd de kip vleugels in stukken. Mix resterende ingrediënten in een kom. Voeg de vleugels toe en roer. Dek de kom af en laat de marinade intrekken gedurende 45 minuten. Plaats de vleugels op de gril en bestrijk ze met het resterende mengsel. Gril de vleugels ongeveer 15 tot 20 minuten en draai een keer.