Niets weggooien!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Als ik ergens een ontzettende hekel aan heb dan is het wel eten weggooien. Ik persoonlijk vind het niet erg om twee dagen dezelfde maaltijd te eten en kook dan bijvoorbeeld ook vaak een grote pan spaghetti waar we twee dagen van kunnen genieten.

 
Soms komt het wel eens voor dat je gewoon wat eten over hebt wat geen hele maaltijd is en in dat geval is het soms moeilijk om dat eten te gebruiken in een nieuwe maaltijd. Meestal wordt het dan in de koelkast gezet om een paar daagjes later in de prullenbak te gooien.

 
Toch is het koken met restjes helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen creatief zijn en dat is voor sommigen soms wel moeilijk. Zo is kip bijvoorbeeld iets wat je heel makkelijk weer aan ander eten kunt toevoegen. Het is namelijk ontzettend lekker door een pastasalade maar kun je van restjes ook een hele lekkere wrap of bijvoorbeeld een club sandwich maken!

 
Pastasalade met kip

Voor 2 personen

 
300 gram pasta (bijvoorbeeld pijpjes of schelpjes) Gekookt en afgekoeld
Je restjes kip
10 zwarte of groene olijven
Halve rode ui
1 paprika(rode, gele of groene) of gemengd
Rucola
Olijfolie
1 eetlepel pesto
Peper/zout

 

Bereiding:


Snij de olijven, de ui, de paprika en de kip in dunne stukjes. Doe alles samen met de pasta en de rucola in een schaal en meng het door elkaar. Voeg de eetlepel pesto toe samen met een scheut olijfolie en roer het goed door elkaar zodat de pesto goed verdeeld is. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Ook erg lekker met geroosterde pijnboompitjes erbij!