Ongewoon gebruik van cola

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

cola roest

Afgelopen keer heb ik enkele recepten met cola benoemd, maar net als met eierschalen kan je cola ook voor niet aan voedsel gerelateerde doeleinden gebruiken.

Kauwgom uit haar
Een van de manieren om kauwgom te verwijderen is door je haar enkele minuten in cola te dompelen.

Weghouden van insecten
Wil je buiten lekker kunnen genieten van een drankje, zonder dat er steeds insecten in de buurt komen? Zet een kom cola neer en de insecten laten je met rust.

Roest verwijderen
Oude verroeste bouten zijn makkelijk los te draaien met cola. Verroeste voorwerpen kun je roestvrij maken door ze een of meerdere dagen in cola te weken.

Alles schoon
Cola kan je gebruiken om veel dingen schoon te maken, zoals aanslag in de wc, zwartgeworden pannen, vieze ramen, vlekken op kleding en het ontdooien van autoruiten.

Pijn verzachten
Als je gestoken bent door een wesp, mug of kwal, kun je de pijn verzachten door er cola op te deppen. Ook helpt het maagpijn te verlichten bij brandend maagzuur en verteringsproblemen en verdwijnt de hik nadat je met cola gorgelt.

Compost
Als cola geen koolzuur meer bevat, kan je het een keer per week bij compost gooien. Hierdoor wordt compost sneller afgebroken door micro-organismen.