Ongezond verwerkt voedsel: deel 2

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Verwerkt voedsel

In het vorige artikel heb ik het gehad over saladedressing, worst en kipnuggets. Ook deze verwerkte voedingsmiddelen kan je beter vermijden, vervangen of zelf maken:

Cornflakes en mueslirepen
Ze worden als een gezond onbijt en tussendoortje gezien, maar dat zijn ze vaak niet. Er zit veel suiker in beide producten en de vitamine en mineralen zijn er vaak aan toegevoegd. Je kan beter muesli, brinta, brood of crackers eten.

Frisdrank
De suikers in frisdrank zijn slecht voor je tanden en daarom mag je het niet de hele dag door drinken, maar wist je dat er vaak ook zoetstoffen, voornamelijk glucose-fructosesiroop, inzitten die je lever kunnen beschadigen en je bloedsuikerspiegel meer omhoog halen dan suikers al doen?

Cake en koekjes
Dat cake, muffin, koekjes en andere zoetige tussendoortjes slecht is voor ons, dat wisten we wel. Maar wist je dat het kopen van het allergoedkoopste ook nog extra slecht is voor je gezondheid? Er zitten namelijk veel transvetten in omdat dit goedkope vetten zijn en de producten een langere houdbaarheid geven. Bekijk goed de verpakking of er echt geen transvetten in zitten. Koop anders duurdere varianten of maak het gewoon zelf.