Ovengerechten met aubergine

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Eet jij weleens aubergine of vind je zijn uiterlijk niet aantrekkelijk? Het is desondanks een erg geschikte brainfood, aangezien het bomvol zit met antioxidanten, vitamines en mineralen. Aubergine kan je als snack, als hoofd- of bijgerecht eten.

Ze hoeven niet geschild te worden, maar omdat ze bitter kunnen smaken, kun je in plakjes gesneden aubergine met zout bestrooien, een half uur laten staan, afspoelen met koud water en droogdeppen voordat je ze gebruikt. Maak aubergine wel altijd goed klaar, rauwe aubergine is namelijk giftig en kan voor maag- en darmklachten zorgen.

Je kan ook leuke ovenrecepten maken met aubergine, zoals een aubergine pizza. Snij hiervoor de aubergine dwars door, doe er wat olie, zout en peper op en bak het voor 20 minuten op 200 graden. Draai de aubergine om en zet er wat tomatensaus, tomaten, kaas en knoflook op en bak het nog 10 minuten.

Of aubergine frietjes. Snijd de aubergine in repen ter grootte van frietjes, meng bloem en kokos bij elkaar in een kom en kook bouillon met melk. Dip de auberginerepen in het melkmengel en vervolgens in het broodmengsel en bak het in 20 minuten op 180 graden.