Perfect slagroom kloppen

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Slagroom is lijkt wel een wondermiddel in de wereld van desserts, ijs, taart en andere heerlijke zoetigheden. Doe er een lekkere dot slagroom op of in en het direct moeilijk te weerstaan. Slagroom kun je klaar voor gebruik kopen in een  spuitbus maar ik klop het liever zelf. Ik vind de slagroom in een spuitbus vaak iets te zoet er en dat geeft een vettig gevoel.  Maar hoe klop je nou de perfecte dot slagroom?

 

Verkoel de boel
Slagroom klop je het beste wanneer alles koud is. Dit betekent dat de room gekoeld moet zijn tot het moment van kloppen en dat de garde en de kom ook koud aanvoelen. Leg zo nodig de onderdelen even in de vriezer om af te koelen.

Kloppen maar!
Wanneer je de room in de kom doet voeg je 1 tot 2 eetlepels suiker toe per deciliter. Klop zo snel mogelijk met de garde. Door snel te kloppen komt er ruimte voor lucht in de slagroom. Wanneer is de slagroom perfect? Wanneer de slagroom dik wordt en er stevige pieken ontstaan, haal je de garde uit de slagroom, houd deze op zijn kop en als het er heel langzaam afloopt is de slagroom precies goed.

 

Oeps…het ingezakte-slagroom-incident
Klop niet meer door als de slagroom er dik uit ziet met de stevige pieken, anders wordt de slagroom te stijf en blijft er niks anders over dan een dunne botermassa. Hoe meer je klopt, hoe dunner en warmer het zal worden. Heb je dus iets te fanatiek geklopt? Zet de slagroom dan in de koelkast om af te koelen. Wanneer de room weer koud is kan je nog een poging wagen.

 

Ook goed om te weten…
Geklopte slagroom kan je zo’n twee dagen bewaren in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de slagroom steeds meer in zal zakken. Dit gebeurt vaak al na enkele uren. Geen nood, een dot slagroom blijft ook altijd heerlijk voor op de koffie!

Slagroom is en blijft een fijne lekkernij waar veel mensen blij van worden. Haal daarom bij de supermarkt een spuitbus slagroom of een pakje of beker room en klop heerlijk verse slagroom. Altijd een feestje! en heerlijk bij bijvoorbeeld deze scones.