Pico de Gallo

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Zoals ik eerder al vertelde in het artikel ‘Helaas geen broodjes in Mexico’ wordt hier meestal tortilla bij de maaltijd gegeten. Eet men soep dan rolt men een tortilla op en dipt men ermee, eet men groenten en vlees dan scheurt men een stukje van de tortilla af om het eten mee op te scheppen. Net als brood in Nederland is de tortilla hier net zo belangrijk, al dan niet belangrijker.
Met tortilla’s op zich zijn heel veel verschillende dingen te doen. Zo kunnen ze gewoon zacht gegeten worden maar worden ze hier ook in stukken gesneden en gefrituurd om er daarna als een soort chips mee te kunnen dippen. Een van de dips die hier vaak gegeten wordt en die vaak als voorafje in een restaurant geserveerd wordt is ‘Pico de Gallo’ of ook wel ‘Salsa fresca’ (verse saus) genaamd. Dit is iets wat je in heel Mexico tegenkomt en wat in restaurants meestal altijd bij mexicaanse maaltijden geserveerd wordt.
Pico de Gallo is heel erg makkelijk te maken en een lekkere en gezonde dip voor bij chips of doritos.
Pico de gallo

 

pico de gallo
Benodigdheden:
1 halve ui in kleine blokjes
1 tomaat in kleine blokjes
De blaadjes van 5 steeltjes verse koriander
Het sap van 1 limoen
Eventueel Jalapeño peper of een kwart groene paprika in kleine blokjes
Zout naar smaak
Bereiding:
Pico de Gallo is heel erg makkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten in kleine blokjes te snijden en alles in een schaaltje te mengen. Voeg het sap van de limoen toe en een beetje zout naar smaak. Hoe langer je het voor het eten in de koelkast laat staan, hoe lekkerder het zal smaken.