Pizzadeeg zonder gist?!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Tja, wat moet je nou? Je kinderen hebben om heerlijke zelfgemaakte pizza gevraagd en je hebt het ze beloofd maar nu kom je er net achter dat je helemaal geen gist meer in huis hebt! Crisis! Wat nu? De winkels zijn gesloten! Zou er misschien een manier zijn om toch een lekkere pizza te maken zonder dat er gist aan te pas komt?

 
Ja hoor die is er! Hou je van hele dikke pizzabodems dan zul je helaas toch je pizza op een ander avondje moeten plannen maar hou je net als ik van een heerlijke krokante bodem dan is een pizza zonder gist juist iets voor jou.

 

De ingrediënten:

 

400 gram Bloem

50 ml Olijf olie
2 Theelepels Bak Poeder
1 Theelepel zout
150 ml Water

 
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en mix het met een vork totdat het deeg korrelig is. Voeg al roerend het water toe totdat het deeg een grote bal is er geen bloem meer aan de kom plakt. Strooi bloem op je aanrecht en kneedt de bal 2-3 minuten. Rol het deeg goed uit, vet het bakblik in en leg het deeg in het blik. Prik met een vork wat gaatjes zodat het deeg niet opblaast en ,maak je pizza af zoals je het lekker vindt. Bak de pizza op ongeveer …. graden 12-13 minuten en klaar is je lekkere dunne krokante pizza!