Restaurant review: the seafood bar

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Afgelopen zaterdag heb ik gegeten in The seafood bar in Amsterdam. De naam zegt het al, het draait om seafood in de breedste zin des woords. Dus niet alleen garnalen en andere schaaldieren maar ook diverse soorten vis. Ik was al een paar keer langsgelopen en het ziet er erg uitnodigend uit: een mooie, lichte en trendy zaak met de vis en oesters prachtig uitgestald. Ideaal voor het winkelende PC Hooftstraat-publiek, want net als alle voorgaande keren dat ik langs liep, was het ook nu erg druk.

Door de lokatie, een steenworp afstand van de PC Hooftstraat, en de mooie zaak verwachtte ik een behoorlijk dure kaart maar dat viel eigenlijk reuze mee. Bijna alle prijzen zijn zo tussen de 5 en 20 Euro per persoon en de wijn is ook prima geprijsd. Zeker gezien de kwaliteit die geserveerd wordt. De Rueda die we dronken bij onze zalmburger en sushi was uitstekend. Droog, fris en lekker fruitig.

Maar het belangrijkste is toch het eten of zoals de Engelsen zeggen ‘The proof is in the eating of the pudding’. De zalmburger werd geserveerd op een soort krant (het zag er mooier uit als dat het klinkt) met friet en een kleine salade. Al met al een flinke hap! Ik bestempel mijzelf wel als een grote eter maar ik had er moeite mee! De burger zelf was uitstekend. Op de burger zat tzatziki, tomaat en augurk. Dat maakte het geheel heerlijk fris. De friet was ook goed. Volgens mij versgemaakt zoals het hoort.
Erg lekker, een dikke acht zou ik zeggen.

Mijn vrouw had sushi, persoonlijk ben ik er niet echt fan van sushi dus ik kan er niet echt objectief over oordelen. Mijn vrouw vond het prima maar dat was het ook. Ze was meer te spreken over de zalmburger volgens mij want die hebben we uiteindelijk gedeeld.

Alles bij elkaar opgeteld waren wij zo’n 35 euro kwijt (waaronder 4 rueda’s) dus dat valt mee en we hebben heerlijk gegeten. Ik ga zeker terug als ik in de buurt ben, een aanrader als je nog niet geweest bent!

tot de volgende keer!

Max