Sangria

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Op dit moment nu ik dit aan het schrijven ben, ben ik onderweg naar Spanje waar het hopelijk beter weer is dan in Nederland. Waar ik nu al ontzettend naar uit kijk is gezellig wandelen in de zon over de boulevard, lekker terrasjes pikken, tapas eten en heerlijk genieten!

 

Bijna in alle restaurants en barretjes in Spanje zul je op de menukaart tapas en sangria zien. Tapas is eigenlijk een ander woord voor kleine hapjes en deze tapas zijn in Nederland ook steeds populairder aan het worden.

Sangria is een drank gemaakt van rode wijn en fruit en wordt in de zomer ook op de terrasjes in Nederland vaak gedronken. Het is heerlijk verfrissend en lekker wanneer het warm is en ook nog eens erg makkelijk zelf te maken.

 

 

1 liter sangria:

Halve fles rode wijn

Halve liter sprite (of 7-up)

1 groot blik gemengd fruit (je kunt het ook vervangen door stukjes vers fruit, bijvoorbeeld appel, peer, mango, sinaasappel, meloen)

Het sap van 2 limoenen

 

Bereiding:

 

Giet de wijn en de sprite of 7-up in een grote kan en voeg het fruit samen met het sap toe. Pers de limoenen boven de kan en roer alles met een grote lepel todat het goed gemengd is. Laat de sangria flink afkoelen in de koelkast of voeg ijsbloekjes toe wanneer je het gaat drinken want het moet wel heerlijk koud geserveerd worden. Een lekker verfrissende drank voor een zwoele zomeravond of een gezellige poolparty!