Shakes

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Nederland is in de ban van shakes! Of ze nou groen, oranje, bruin of paars zijn, steeds meer mensen kiezen voor een ontbijt of tussendoortje uit de blender. Maar wat is er nou zo goed aan zo’n kleurige shake?

Een (groene) shake is ontzettend voedzaam, ze zitten vol vitamines en mineralen. Ook zitten er veel vezels in wat goed is voor je darmen. Én je kan er ook zomaar wat kilootjes mee verliezen! De meeste mensen zijn in het begin wat sceptisch over het drinken van een shake als ontbijt, argumenten van ‘ik ga toch geen groente eten ’s ochtends?’ tot ‘dit kost me veel te veel tijd’ komen vaak voorbij. Maar als ik je nou vertel dat je de groente niet proeft en het net zoveel tijd kost als 2 boterhammen smeren of een bakje yoghurt met fruit maken?

Ik drink sinds een half jaar iedere ochtend en vaak ook nog als tussendoortje een shake en ik ben echt groot fan! Ik voel me energieker en heb eigenlijk nooit meer lichamelijke klachten. En ik weet ’s ochtends al dat ik een groot gedeelte van mijn groente en fruit voor de dag al binnen heb! Het is natuurlijk niet een oplossing voor alle klachten maar wat mij betreft draagt het dagelijks drinken van een shake absoluut bij aan een goede gezondheid!

Wanneer ik een shake maak, heb ik eigenlijk nooit een vast recept. Wat meestal in mijn shakes voor komt, zijn de onderstaande producten:

Superfoods:
– maca (voor meer energie)
– camu camu (meest vitamine c ter wereld!)
– gojibessen (bomvol antioxidanten)
– chiazaad (vol vitamines, mineralen en omega-3)
– kaneel (ontstekingsremmend)
– bijenpollen (vol vitamines en mineralen)
– rauwe cacao (voor een heerlijk chocolade smaakje)
– hennepzaad (vol eitwitten en mineralen)

Shake basis:
– groente (boerenkool, spinazie, wortels, komkommer)
– fruit (banaan, appel, sinaasappel, kiwi, bessen, frambozen, mango, peer etc.)
– dadels
– vet (kokosvet of avocado)
– sap (water, melk of kokoswater)

Hiermee kan je allemaal verschillende shakes maken! Hieronder nog een aantal recepten van mijzelf die ook te vinden zijn op msjules.com.

Weerstand shake
– handje spinazie

- handje bosbessen

- 1 banaan

- ½ theelepeltje camu camu poeder

- 1 glas kokoswater

- eetlepel chiazaadjes
Laat de chiazaadjes even wellen in een klein laagje water. Meng de overige ingrediënten bij elkaar in de blender en mix dit tot een glad en smeuïg geheel. Voeg dit aan de chiazaadjes toe en roer het nog even goed door elkaar. Enjoy!

Smoothie met maca, mango en kokoswater


halve kleine mango
1 glaasje kokoswater
1 schepje macapoeder
sap van een halve limoen

half peertje

1 eetlepel chiazaad
Laat de chiazaadjes vast in een glas met een klein beetje water wellen totdat ze al het vocht hebben opgenomen. Stop ondertussen de mango, kokoswater, limoensap en peer in de blender en laat dit even goed doormixen. Giet vervolgens de shake bij de chiazaadjes in het glas. Een perfecte pré workout shake!

Herfstige shake

handje spinazie
1 grote wortel
1 peer
1 dadel
scheut kokoswater
chiazaad
theelepel rauwe cacao
1 theelepel koekkruiden
gepofte quinoa

Laat de chiazaadjes wellen in een klein laage water. Stop de overige ingredienten (behalve de quinoa) in de blender en mix dit tot een glad geheel. Schenk de shake bij de chiazaadjes en maak het af met wat gepofte quinoa.

Drink jij wel eens (groene) shakes? Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Tot volgende keer!

Groetjes,
Juliette