Slank blijven met de juiste keukengerei

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Bij gezond eten denk ik aan wat en hoeveel ik eet en hoeveel ik beweeg. Ik sta hierbij niet stil dat het hebben van de juiste keukenapparatuur binnen handbereik ook een stimulans kan zijn om een juiste voedingspatroon aan te houden.

Makkelijk blenden
Ik geef toe dat ik liever geen gezonde smoothie maak in een blender als ik daarna ook alles moet afwassen. Een staafmixer is dan handiger, want je kan direct in een glas de vruchten pureren of in een pan groenten tot een soepje maken. Als je even snel kleine dingen wil hakken, is een handmatige hakmachine een aanrader.

Gezond bereiden
Bij het klaarmaken van groente en vlees gebruik ik soms te veel olie en groente koken maakt het soms smaakloos. Door groente te stomen blijft de smaak beter behouden en scheelt het gebruik van olie. Omdat stomers groot zijn, is een opvouwbare stomer handiger in gebruik. Het past op alle pannen en is makkelijker op te bergen. Wil je toch olie gebruiken? Maak dan gebruik van de oil mister, een spray waarbij je de hele pan kan besproeien met olie zonder dat je teveel gebruikt. Deze heb je ook voor het besproeien van bakvormen.

Van welke ‘slanke’ keukenhulpjes maak jij al gebruik van?