Soepdieet

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Het soepdieet is door vele mensen gekend. Maar wat is een soepdieet nu precies? En hoe helpt het soepdieet mensen vermageren op een gezonde manier?

De basisprincipes van het soepdieet

Bij een soepdieet mag je zoveel soep eten als je wil. De soep bij een soepdieet bestaat meestal uit ingrediënten die laag zijn in calorieën. Bij een soepdieet zorgt de soep meestal voor een optimale vetverbranding, indien de soep uit de correcte ingrediënten bestaat natuurlijk. Bij een soepdieet mag je geen aardappelen eten, het is dus belangrijk om een recept te kiezen dat geen aardappel bevat.

Indien je het soepdieet volgt kan je 1 kg per dag afvallen, vanzelfsprekend is het soepdieet geen dieet dat je voor een lange periode mag volgen, je lichaam heeft immers verschillende soorten nutriënten en vitaminen nodig om gezond te zijn. Het soepdieet mag je maximaal 7 dagen volgen.

Soepdieet recepten

Bij een soepdieet is het van het uiterste belang de juiste recepten te kiezen, die mager zijn maar toch goed vullen.

Een ideaal recept voor een soepdieet is de Berlijnse kippensoep. Deze soep bestaat uit heerlijke stukjes kip en lekkere groenten. Perfect dus voor een soepdieet. Niet alleen zijn de ingrediënten mager, maar ook kan je optimaal van je soepdieet genieten met deze overheerlijke soep.

Komkommersoep is ook een heerlijk recept om te gaan gebruiken bij een soepdieet. Net zoals bij de Berlijnse kippensoep bevat deze soep heerlijke stukjes kip. De soep bevat wel enkele ingrediënten die niet zo geschikt zijn voor een soepdieet zoals feta en zure room. Vanzelfsprekend kan je deze ingrediënten gaan vervangen door magere varianten zodat het recept past bij het soepdieet. Toch mag dit recept in zijn originele staat worden gehouden, een soepdieet is op zich al zeer mager, dus een klein beetje vet kan zeker geen kwaad.

Bekijk hier nog meer mogelijke recepten voor het soepdieet.