Stressloos inkopen doen voor een chef-waardig kerstdiner

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ik ben ongetwijfeld niet de enige. Terwijl sommige mensen zich (kunnen) bezighouden met sinterklaascadeautjes, kerstverlichting en de planning voor oud en nieuw, werk ik me een slag in de rondte. Gezellig, zeker, maar december is voor mij tevens standaard de drukste maand van het jaar. Of dit nou veroorzaakt wordt door een overdosis aan papers, de laatste tentamens, of deadlines op mijn werk: kerst vormt letterlijk mijn lichtbaken die het einde van de drukte aanduidt. Ein-de-lijk weer tijd voor ontspanning.

Kerstinkopen doen – wanneer dan?
Voor mij betekent het ook absoluut dat het tijd wordt dat ik mijn keukenapparatuur weer kan afstoffen. Overal verschijnen de heerlijkste recepten en ik kan niet wachten om ze zelf uit te proberen. Een probleem: wanneer en hoe ga ik voor al die lekkere ingrediënten zorgen? Ik ben overdag helaas niet in de gelegenheid om naar speciaalzaken of goede slagers te gaan om zo het beste vlees en de juiste ingrediënten uit te zoeken. Ze zien me op kantoor al aankomen met m’n met zorg geselecteerde lamsboutjes. Jammer, want settelen voor less is nou niet bepaald mijn credo en voor net als de rest van Nederland ‘lekker’ uitgebreid de winkels induiken op 24 december pas ik als het even kan ook.

De oplossing: exclusieve kerstspecials
Maar gelukkig ontving ik afgelopen week de oplossing voor dit probleem, en wel in de vorm van een pakketje van de Albert Heijn. Toch nog een beetje Sinterklaas voor mij dit jaar. Lucky me, want in dit bijzonder feestelijke pakket trof ik een recept met de ingrediënten voor een chef-waardig kerstdiner. Kennelijk ben ik dus niet de enige die met tijdgebrek zit deze maand, want om de thuischefs een handje te helpen tijdens de feestdagen, heeft Albert Heijn het assortiment tijdelijk uitgebreid met meer dan 60 exclusieve kerstspecials.

Zo kun je deze maand ook voor een goede selectie van bijzonder vlees, gevogelte, kaas en zelfs high-end wijnen gewoon op de website van good old Appie terecht. Ideaal voor mensen die net als ik nog eventjes drukdrukdruk zijn maar wél graag het kerstdiner op tafel willen zetten dat ze paar maanden geleden in een enthousiaste bui een aan het thuisfront hebben beloofd. Je hoeft zelfs niet eens meer langs de slijter voordat je naar je (kies)keurige schoonouders gaat!

Luxe: een pre-kerstdiner voor twee
Uiteraard wilde ik die kerstspecials maar al te graag aan de proef ondervinden en maakte ik met liefde een avondje vrij om één van de voorgestelde gerechten te testen. Mijn pre-kerstdiner bestond uit een ossenhaas met jus, bimi en kruidige citroenaardappelen. Daarbij een Fontanafredda Barolo, maar bij het zien van deze goddelijke Italiaanse wijn kreeg ik meteen zin in rode wijnsaus en besloot ik -heel rebels- een beetje van het menu af te wijken. Toch nog even naar de winkel dus, maar met het vooruitzicht van dit feestmaal was mijn vriendje daar gelukkig nog wel voor te porren. Ik was alweer bijna vergeten dat lekker koken een zekere macht met zich meebrengt.

Dat smaakt naar meer!
Mijn conclusie? Ik ben echt geen culinair wonder, maar het verschil tussen een ossenhaas en een óssenhaas, zelfs als deze naar mijn eigen hand is, proef ik echt wel. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit naar meer smaakte. Uiteindelijk heeft deze avond me niet alleen voor de nodige ontspanning, afgestoft keukengerei en een tevreden vriendje gezorgd. Ik weet hierdoor nu namelijk ook dat de zoektocht naar ingrediënten voor een chef-waardig kerstdiner waarmee je kunt pronken veel gemakkelijker is dan ik had verwacht. Het enige wat je nog rest is een keuze maken uit het imposante assortiment kerstspecials. Maar die lamsboutjes die ik op de planning had staan kan ik dus sowieso meteen in mijn virtuele winkelmandje gooien!

What to do:
Om je aankopen te doen hoef je alleen maar naar ah.nl te surfen, waar je naast het normale assortiment nu ook het exclusieve assortiment vindt. Bestellen kan nog tot en met 19 december maar let wel: het aanbod is beperkt en ik kan me zo voorstellen dat ik niet de enige ben die haar vrije tijd liever met een welverdiend glas wijn dan in de drukke winkels doorbrengt.

Je bestelling kun je vervolgens op 23 of 24 december bij de dichtstbijzijnde Albert Heijn of een Pick-up Point afhalen. Maar wanneer je echt helemaal relaxed aan de feestdagen wil beginnen, kun je uiteraard ook gebruik maken van de Albert Heijn bezorgservice. Kun je je ook gewoon met kerstversiering bezig houden dit jaar. Ik heb de kerstverlichting voor mijn palmboom in ieder geval al klaarliggen: kom maar op met die kerstdagen!

Benieuwd?
Ook benieuwd naar de bijzondere kerstspecials geworden? Een overzicht van het exclusieve assortiment vind je op ah.nl. Mocht je overigens voor oud en nieuw willen uitpakken: je kunt ook een bestelling voor 30 of 31 december plaatsen.

Vergeet ook niet deze post op de Facebook van Kookse.tv te liken, zo maak je namelijk kans op een kookboek van Jamie Oliver!!