Super gezonde rode bieten smoothie

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Een rode bieten smoothie – lekker! Ja? Jazeker! Wellicht niet het eerste wat je verwacht van gepureerde groenten, maar een smoothie met rode bieten is werkelijk meer dan de moeite waard. Zelfs – of juist – wanneer je oorspronkelijk geen fan bent van rode bieten, is dit recept een uitkomst. In combinatie met lekkere andere ingrediënten – zoals banaan, kiwi en citroen – maak je van rode bieten een verrassend heerlijk, gezond en ook nog eens prachtig uitziend drankje. Blenden dus, die hap!

Waar te beginnen?

Schil als eerste de kiwi en de bieten. Snij deze, samen met de banaan, in kleine stukjes. Het hoeft niet te klein: een blender kan wel wat aan. Pers de sinaasappels en de citroen uit. Meng dit alles met de overige ingrediënten in jouw blender en voila, daar is jouw supergezonde en lekkere smoothie!

Juice!

Ben jij één van de gelukkigen met een juicer tot jouw beschikking? Ga dan vooral voor dit alleskunnende apparaat! Met een juicer behoud je voedingsstoffen en smaak namelijk optimaal, bovendien kost het je minder werk tot het maken van deze verantwoorde smoothie.

Ingrediënten:

1 voorgekookte rode biet

– 1 banaan

– 2 kiwi’s

– 2 sinaasappels

– 1 citroen

Zoek je andere heerlijke smoothies? kijk dan hier