Sushi party’s: niet alleen een hit onder Japanners

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Sushi party’s: een begrip in Japan en ook hier begint het steeds populairder te worden. Maar als ik heel eerlijk ben, heb ik de sushi hype eigenlijk altijd een beetje aan me voorbij laten gaan. Klungelen met stokjes, stukjes sushi die je in één hap (zonder te knoeien!) naar binnen moet werken en rijst all over de place: ik voorzag vooral veel problemen. Heel erg thuis in de wereld van de sushi was ik tot dusver nog niet en veel verder dan af en toe een hapje hier en daar was ik dus ook nog niet gekomen. Wat erg jammer is, want dat je met sushi creatief kunt zijn en dat het er prachtig uitziet wist ik natuurlijk ook wel.

In Japan is het gebruikelijk dat wanneer men thuis met vrienden en tijdens feestjes sushi eet iedereen zelf zijn sushi aan tafel maakt, waardoor het een sociale aangelegenheid wordt. Ik heb mij laten vertellen dat ze die op de meest creatieve manieren weten te organiseren en ook de foto’s liegen er niet om. Met sushi vellen in verschillende kleuren, de meest uiteenlopende ingrediënten, gekke accessoires, prachtig gedecoreerde tafels gestyled in een bepaald in thema: je kunt het zo gek niet bedenken.

Om die reden heb ik recentelijk na het zoveelste pleidooi beloofd me er toch écht eens aan te gaan wagen en was dan ook gelijk enthousiast toen ik de mogelijkheid kreeg om de Lassie Sushi Party bij te wonen. Ik dacht altijd dat je voor sushi rijst naar de toko moest en was verrast dat Lassie ook sushirijst in hun assortiment had. Tijdens deze sushi party zouden we hiermee aan de slag gaan en zou ik dus niet alleen sushi gaan eten, maar ook gaan maken. Challenge accepted..

_MWF4545Gelukkig verkeerde ik in goede handen want in één van de beste sushi restaurants van Amsterdam, Hosokawa, zouden de doorgewinterde chefs ons wel even laten zien hoe je dat nou goed doet. Sushi maken. Nu had ik weleens gehoord dat zelfgemaakte sushi veel minder lekker zou zijn dan ‘echte’ sushi, dus ik was erg benieuwd hoe sushi no-no’s (ik) het er dan überhaupt vanaf zouden brengen. Na een warm welkom werden alle genodigden naar één van de tafels geleid waar we aan de slag zouden gaan. De sfeervol gedekte tafels stonden vol schaaltjes en bakjes en iedereen was voorzien van de nodige supplies.

Geduldig legde onze chef uit hoe je perfecte rolls maakt en ik was blij dat mijn knutsel skills van vroeger nog eens van pas kwamen. Geheel ontevreden over het resultaat was ik dan ook niet nadat ik de laatste korrels rijst uit mijn haren had gepeuterd. Dit smaakte naar meer! En na een aantal rolls te hebben gemaakt, die ik na een paar slokken sake zelfs met stokjes durfde te eten, moest ik toegeven dat ik toch niet zo’n no-no bleek als ik had verwacht. Je hoeft geen chef te zijn om sushi te maken, want of je sushi party een succes wordt hangt vooral af van de kwaliteit van de ingrediënten. En je gezelschap natuurlijk!

Mijn vriendinnen zijn in ieder geval heel blij dat ik eindelijk ‘om’ ben en mijn eerste sushi party date staat al in de planning. In de Lassie Sushi Party Box die ik na afloop mee heb gekregen zitten gelukkig alle benodigdheden om een sushi party te hosten. Een beetje vals spelen mag, want ik zal geen Japanse fles sake maar een fles wijn (of twee) halen, maar dan zijn we ook gegarandeerd een hele avond zoet!

Wil jij ook een sushi party hosten? Goed nieuws: op Lassie.nl kun jij namelijk ook één van de Lassie Sushi Party Boxen t.w.v €50 winnen.