Tips en handige trucjes voor in de keuken – deel 2

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

In het eerste gedeelte hebben we al 4 tips bekeken, hieronder geven we nog 3 tips voor in de keuken. Uiteraard proberen we jullie te blijven voorzien van leuke handigheidjes voor in de keuken.

Bekijk hier de eerste 4 tips in deel 1
 

 

Geraspte boter

Hou je van veel bakken, of doe je over sommige ovenrecepten nog een beetje boter om dat extra lekkere smaakje mee te geven? Als je je boter net even invriest dan kan je het heel erg makkelijk raspen. Zorg wel dat je er niet te lang over doet, want anders smelt de boter zo weer in je handen.

 

Saus invriezen

Heb je nog saus of bouillon over en wil je die niet weggooien? Vries deze dan niet in een hele zak in, want dan moet je alles gebruiken de volgende keer, maar vries het in als ijsblokjes. Je kan dan de volgende keer een ‘blokje’ saus of bouillon aan je gerecht toevoegen. Erg handig als je maar een beetje wilt gebruiken!

 

Leg je snijplank stil

Je hebt een prachtige snijplank, maar tijdens het snijden wiebelt hij altijd een klein beetje. Heel makkelijk op te lossen, leg een natte doek of een theedoek onder je plank, dit zorgt ervoor dat je snijplank mooi stil blijft liggen!

Hopelijk heb je wat aan deze tips, natuurlijk zijn er nog veel meer en we gaan ons best doen deze te blijven delen met je!