Tofu cheesecake

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Bij het lezen van deze titel denk je vast dat het een rare combinatie is. Dat dacht ik ook toen ik het voor het eerst zag, maar het resultaat is wonderbaarlijk en op internet kan je er verbazingwekkend veel recepten over vinden. Zoals je weet, wordt tofu in veel oosterse gerecht en als vleesvervanger gebruikt en al eerder schreven we dat je met tofu ook pudding kan maken.

Gezonde en verantwoordelijk
Bij het maken van cheesecake gebruik je vaak roomkaas en slagroom, maar bij de variant met tofu vervang je de slagroom door tofu. Hierdoor wordt de taart geschikter voor mensen die aan de lijn denken. Ook is tofu in cheesecake erg geschikt voor veganisten die geen zuivelproducten willen gebruiken. Bij het gebruiken van tofu moet je wel alles pureren in een blender of keukenmachine, want anders kan het beslag er kruimelig uitzien. Wat ik wel interessant vond, is dat de smaak van tofu erg duidelijk naar voren komt.

Tofu met een smaakje
Net als met gewone cheesecake of kwarktaart kan je ook bij de tofukwarktaart extra smaak toevoegen, zowel in het beslag of erop. Houd je van pompoen, chocolade, citroen of matcha? Voeg het er gewoon bij.