Top 10 raarste eten ter wereld: Nummer 8

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Op nummer 8 van het raarste eten ter wereld staat een gerecht, of liever gezegd een soort ‘eten’ dat in vele plekken ter wereld, behalve in Europa en Noord Amerika, heel normaal is om te eten, namelijk insecten. Dit is het enige eten in de top 10 waarvan ik kan zeggen dat ik het zelf geprobeerd heb!

 

 
Het eten van insecten wordt ook wel entomophagy genoemd, en is vrij gewoon in bijvoorbeeld Latijns Amerika en Azië. De enige keer dat er insecten gegeten worden in Noord Amerika en Europa is in het programma ‘Fear Factor’ waarin de deelnemers vaak geld kunnen verdienen door het eten van allerlei rare insecten en wormen.

 

 
Wanneer je door de markten in bijvoorbeeld Bangkok Thailand loopt is het heel normaal om marktkraampjes te zien waar gebakken krekels, sprinkhanen, scorpioenen, spinnen, wormen en andere soorten insecten worden verkocht. Het eten van insecten is zelfs heel gezond want insecten zitten vol gezonde proteïnen, vetzuren en vitaminen. En de krekels en wormen die ik geprobeerd heb op een markt in Bangkok smaakten eigenlijk gewoon een beetje als chips!