Top 10 raarste eten ter wereld: Nummer 9!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Op nummer 9 van het raarste eten en de raarste maaltijd ter wereld staat een maaltijd genaamd ‘Haggis’. Haggis is een traditionele Schotse maaltijd die al eeuwen lang, en nu nog steeds, veel gegeten wordt.

 

Deze maaltijd wordt gemaakt van fijngesneden hart, lever en de longen van een schaap, gemixt met uien, kruiden, havermout, zout en bouillon. Dit alles wordt een paar uur lang in de maag van het schaap gekookt.

 

Larousse Gastronomique, een zeer populaire gastronomische encyclopedie, beweert dat Haggis “een uitstekende nootachtige structuur en een overheerlijke hartige smaak” heeft. Haggis is het gehele jaar lang in Schotse supermarkten te verkrijgen en wordt meestal gemaakt in een kunstmatige maag in plaats van een echte schapenmaag. Je kunt zelfs haggis in blik kopen om het in de magnetron op te warmen voordat je gaat eten.

 

Op de foto ziet het er nog niet eens zo raar uit, het lijkt wel gewoon een grote worst! Heb jij wel eens Haggis gegeten? Zijn er misschien oud-Hollandse maaltijden die op Haggis lijken?