Top 5 barbeque geheimen!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Een goeie BBQ is een juiste combinatie van een aantal aspecten. Hier is een overzicht van deze onderdelen. Een echte BBQ’er houdt zich niet bezig met baktijden en recepten, het is een gevoel en een balans in plaats van het volgen van een voorgeschreven bak/grill tijd. Laten we kijken waar je op moet letten bij een succesvolle BBQ!

Goede kwaliteit vlees
Een biefstuk van 2 euro zal ook smaken naar een biefstuk van 2 euro. Een slecht stuk vlees krijg je op de BBQ ook niet lekker, hoe veel marinade je er ook blijft smeren. Hoe beter het product hoe makkelijker en lekkerder je het kan bereiden. Eerste tip is dus: zoek een goede slager en zorg voor goed vlees of vis voor op de BBQ.

Ken je BBQ
Elke BBQ is weer anders, de ene is dieper of breder dan de andere en sommige verliezen weer meer warmte dan de andere. Zorg dat je een goede BBQ hebt waar je ervaring mee hebt, op die manier kun je zelf het beste inschatten hoe lang je stuk vlees nodig heeft om mooi gaar te worden.

Een goede marinade
Elke goeie BBQ’er heeft zijn eigen marinade of saus die ze over hun vlees smeren tijdens de BBQ. En het mooie ervan is, hier heeft iedereen zijn eigen geheime recepten. Een goede marinade geeft van te voren natuurlijk veel smaak mee aan het vlees, maar als je het vlees ook tijdens het grillen blijft insmeren heeft dat veel invloed op de aroma, de rook en de smaak.

En dan heb je natuurlijk ook nog de saus die je daarna bij het eindresultaat zet, niet je stuk vlees verpesten met een bak mayo, maar een mooie saus die past bij wat je grilt.

Temperatuur
Er zijn 2 duidelijke manieren om een BBQ te verpesten en dat is als je vlees nog te rauw is of als je het te doorbakken hebt. Dat is ook de reden waarom je je BBQ moet kennen, weten hoe lang iets nodig heeft. Sommige stukken vlees is het natuurlijk zelfs heel ongezond als je het te rauw houdt en te doorbakken heeft alleen maar als resultaat dat iedereen heel de avond aan het kauwen is om 1 hap weg te krijgen.

Houtskool
De kwaliteit van je houtskool is ook erg belangrijk, blijven ze mooi gloeien of gaan ze snel uit. Let dus goed op waar je je houtskool koopt en de kwaliteit ervan. Als het allemaal maar snel uit gaat moet je dus snel op hoge temperatuur je vlees grillen, terwijl als je de tijd hebt kun je de BBQ op je gemak doen en krijg je ook zeker een beter resultaat. Je kunt ook op hout BBQ’n natuurlijk, dat geeft weer een andere soort rook en dus ook een andere smaak mee aan je eten. Let wel op dat het niet teveel rook veroorzaakt, want je wil ook geen stuk vlees dat alleen maar naar rook smaakt. Het moet een subtiele rooksmaak mee krijgen, maar het moet niet domineren!

 

Barbeque kerriespies

Onder het mom,je kunt nooit genoeg soorten spiesen hebben; volgt er hier nog eentje met kerrie. Probeer ook de ananassaus !

Recept van:   Kookse.tv

 

Turkse kipspiesen

De combinatie munt, oregano en komijn geeft het gerecht een Aziatische tint. Combineer het bijvoorbeeld met de zahtar spiesen. Geef er een tomatensalade

Recept van:   Kookse.tv

 

Biefstukspiesen met gember

Deze spiesen hebben heerlijke Oosterse en Westerse invloeden. Echt super voor op de barbeque. Laat het vlees tenminste 4 uur marineren. Daardoor trekken de smaken goed in het vlees.

Recept van:   Kookse.tv

 

Langoustines

Langoustines zijn een prachtig produkt. Helaas worden ze weinig gebruikt in Nederland. Misschien dat daar nu verandering in komt met dit heerlijke restaurantrecept van Het hooihuis. Je kunt dit serveren als voorgerecht uit de pan of als onderdeel van de barbeque. Of wat dacht je van deze langoustines met een wijntje als tapas?

Recept van:   Kookse.tv

 

Rundvlees spiesen

Spiesen mogen niet ontbreken op een zomerse barbeque, met deze van biefstuk en zongedroogde tomaat heb eens iets heel anders. Door de biefstuk minimaal 1uur te marineren in de olie van de tomaatjes krijgt het een heerlijke aparte smaak en door de olie blijft de biefstuk heerlijk mals. Eet hier een frisse salade bij.

Recept van:   Kookse.tv

 

Rum honing spareribs bereiden

Spareribs zijn voor velen onmisbaar bij de barbecue. Maar hoe moet je spareribs bereiden? Hier kun je zien hoe je heerlijk spareribs bereidt. Het belangrijkste is een lekkere sparerib marinade en tijd. De spareribs moet je namelijk lekker lang in de marinade laten zitten om alle smaken in zich te laten opnemen.

Recept van:   Kookse.tv

 

Entrecote bakken

Entrecote is een heerlijk stuk rundvlees met aan een kant een vette rand die je tijdens het bakken laat zitten. Dit is eigenlijk en recept voor op de bbq maar van wegens het weer bereid ik hem nu in de oven. Ook kun je de entrecote bakken in de pan. Zorg er voor dat het (Read more…)

Recept van:   Kookse.tv

 

Rijstsalade

Deze rijstsalade maak ik vaak als avond maaltijd en op warme ’s zomerse avond. Je moet de rijst wel een paar uur van te voren koken, want die wordt koud gemengd met de overige ingrediënten. Serveer bij de rijstsalade zelf gebakken of afgebakken stokbrood. Je kunt de rijstsalade overigens prima een dag in de koelkast (Read more…)

Recept van:   Kookse.tv

 

Sparerib marinade

Deze sparerib marinade moet je zeker proberen. Ik heb deze sparerib marinade bedacht omdat ik eigenlijk geen lekkere marinade kon vinden op het internet voor spareribs op de barbecue. Leg de sparerib tenminste 3 uur in de marinade voor het beste resultaat. De spareribs hebben dan veel van smaken van de marinade opgenomen. De marinade (Read more…)

Recept van:   Kookse.tv