Vegan challenge

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Wat is veganisme?
Veganisten (vegans) maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Hiertoe streven zij ernaar om in het geheel af te zien van het gebruik van dieren en producten van dierlijke herkomst. Een veganist eet daarom vlees noch vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten.

Wat is de VeganChallenge?
De VeganChallenge is een project van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, opgezet door een aantal gepassioneerde idealisten die graag een steen(tje) bijdragen aan een diervriendelijkere wereld. Zij doen dit op vrijwillige basis, allemaal naast onze baan of studie, met een klein budget vanuit de vereniging. Hoewel je uiteraard iedere dag van het jaar kunt beginnen met vegan eten wordt de VeganChallenge twee keer per jaar georganiseerd. Tijdens deze maand kun je een dagelijkse nieuwsbrief verwachten met recepten voor ieder moment van de dag. Via sociale media en de buddymap kun je in contact komen met andere deelnemers aan de VeganChallenge. Je kunt ook captain worden om activiteiten bij jou in de buurt te organiseren. Deelname aan de VeganChallenge is geheel gratis!

Het doel van de VeganChallenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Daarom zijn alle recepten in onze dagmenu’s geheel supermarktfriendly: we sturen je niet naar prijzige bio winkels of exotisch ruikende toko’s. Je kunt er zelf natuurlijk altijd voor kiezen om je eigen vegan dagmenu samen te stellen, of om wel uitgebreid te gaan foodshoppen.

Ze proberen de recepten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het doorsnee Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht – want de plantaardige keuken heeft zoveel meer te bieden dan een agv’tje (aardappels, groente & vegaburger)! Ook vinden wij het belangrijk om te laten zien dat je makkelijk vegan taart, koekjes en uitgebreide brunches kunt bereiden


Aanmelden 

Op 1 oktober zijn ruim 2.250 deelnemers gestart met de 7e editie van de VeganChallenge! Sinds de start van de VeganChallenge begin 2013 gingen al meer dan 11.000 mensen de uitdaging aan. Wil je ook nog graag meedoen met deze editie van de VeganChallenge? Inschrijven kan nog gewoon tot zondag 11 oktober! VeganChallenge helpt je met recepten, boodschappenlijstje en tips om je uitdaging tot een succes te brengen.
Ga naar de website om je aan te melden.


Is de hele uitdaging nog teveel voor je?
Kijk dan eens bij de recepten, en probeer een keer een plantaardige lunch of diner!

Bron tekst en beeld: VeganChallenge.nl  |  Facebook: VeganChallenge