Verras je gasten met deze chicken jalapeño poppers

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Het is al even geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven, maar ik was toe aan vakantie. Een hele drukke periode op het werk achter de rug, dus ik moest even opladen. Maar na 3 weken op vakantie te zijn geweest ben ik toch erg blij dat ik weer terug ben! Geloof me, ik vind het heel fijn om op vakantie te gaan, maar na een tijdje ga ik mijn dagelijkse bezigheden toch missen. Bijvoorbeeld de hond uitlaten, de kat plagen, maar ook mijn grootste hobby. Barbecueën natuurlijk!

Op vakantie heb ik heel veel vrije tijd gehad, een beetje in de zee zwemmen, ergens lunchen, genieten van de zon en zoeken naar nieuwe gerechten welke ik op de barbecue kan klaarmaken. Één van die gerechten die ik tegen ben gekomen moest en zou ik meteen maken nadat we terug waren van vakantie.

Amerikanen denken dat ze in heel veel dingen goed zijn. Nu moeten we dat vaak met een flinke korrel zout nemen, maar ik moet toegeven, op het gebied van barbecueën komen de meeste spectaculaire gerechten toch overwaaien vanuit het land waar obesitas een groot deel van de bevolking treft. Ik begin ook een beetje te snappen hoe dat komt.

Onderstaand recept is dan ook niet iets wat je heel gezond kan noemen, maar als je het met mate eet, kan het geen kwaad. Het is namelijk zo ontzettend lekker!!
De precieze naam ontbreekt nog, maar een variant hierop heet jalapeño poppers. In dit gerecht zit er kip bij, dus dacht ik creatief en kwam ik op de volgende naam uit: Chicken Jalapeño Poppers.

Kip, Jalapeño (joh), roomkaas, cheddar en spek.

Ik heb het nu al 3 keer gemaakt en aan verschillende mensen voorgeschoteld en iedereen is laaiend enthousiast. Dit stuk vlees is voor mij nu al een klassieker die ik op meerdere barbecues terug laat komen.

chicken-poppers1 Wat heb je ervoor nodig? Dat ligt eraan hoeveel je er wil maken. 1 tip, maak er meerdere in een keer. Ze zijn namelijk echt heel erg lekker en hetgeen je niet gebruikt kan je invriezen om een volgende keer ervan te genieten.
Ik ga in dit recept uit van 16 stuks (want zoveel heb ik er vorige week gemaakt).

Ingredienten:
8 kipfilets
8 jalapeñopepers
1 klein bakje roomkaas naturel
Cheddar (je kan plakjes gebruiken, maar ook een stuk cheddar kopen en raspen)
24 plakken spek/bacon (of meer als je het lekker vind)

Benodigdheden:
Vleeshamer
Doorzichtige folie
Aluminiumfolie

chicken-poppers2Vlinder de kipfilets zodat je twee dunne stukken krijgt.
Leg een stuk kipfilet in doorzichtig folie en gebruik de vleeshamer om ze plat te slaan.
Doe dit voorzichtig, aangezien de kip anders helemaal kapot gaat. (Ik gebruik een gewone hamer en een hele dunne snijplank).

Snij de jalapeños doormidden, haal de zaadlijst eruit (tenzij je van heel pittig houdt) en vul de halve jalapeños met de roomkaas. Dit werkt het makkelijkste met een theelepeltje.

Leg de jalapeño op de kip en strooi er geraspte cheddar overheen (of plakjes als je die gebruikt).

Vouw de kip nu een beetje dicht en omwikkel hem met spek. Een plakje in de lengte eromheen en daarna twee in de breedte. In principe is dit genoeg, maar je kan er nog meer spek omwikkelen om ze helemaal netjes af te sluiten.

Bereid je barbecue voor om indirect te grillen. Leg onder je rooster wat aluminiumfolie om de gesmolten cheddar die er her en der uitloopt op te vangen.

chicken-poppers4Verwarm de chicken jalapeño poppers indirect totdat ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben. Verhit ze daarna nog even direct zodat de spek wat knapperiger wordt en eet smakelijk!! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.