Vier bijzondere Aziatische vruchten

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Bijzondere Aziatische vruchten

Appels, peren, bananen, het zijn bekende fruitsoorten die je in Nederland, maar ook in andere landen tegen kom. Toen ik voor het eerst in Azië was, zag ik fruitsoorten die ik nog nooit eerder in mijn leven gezien of geproefd heb. Sommige fruitsoorten kan je nu ook in Nederland kopen, soms vers, maar vaak gedroogd. Hieronder volgen vier Aziatische vruchten, ken jij ze allemaal?

Moerbei
De vruchten worden gebruikt voor het maken van wijn, gebak of jam. Van de bast wordt papier gemaakt en de bladeren zijn de enige voedingsbron voor zijderupsen.

Drakenfruit
Deze is schubbig en felrood/geel van kleur en het vruchtvlees is rood of wit met donkere pitten. Het is een echte zoete vitaminebom en het is lekker bij salades of toetjes, maar ook voor het trekken van thee.

Chinese lantaarn
Deze vrucht dankt zijn naam aan zijn vorm en wordt vaak als decoratie gebruikt. De vrucht is eetbaar en er zit meer vitamine C in dan citroen.

Wampee
Wampee komt oorspronkelijk uit het zuiden van China. Het rijpe vrucht kan rauw gegeten worden, de pulp wordt gebruikt in jam, toetjes en taart en er wordt gelei gemaakt van het zuur uit de rijpe vrucht.