Vis is lekker!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Wanneer meeste jongeren het woord vis nog maar horen gaan hun haren al rechtstaan. Onterecht, want vis is juist erg lekker. Niet alleen is vis lekker maar ook nog eens gezond. Zo bevat vis tal van eigenschappen die je helpen bij een groot aantal handelingen zoals bijvoorbeeld concentratie en geheugen.

 

De gezonde eigenschappen van vis

Vis bevat tal van gezonde eigenschappen door de aanwezigheid van basisstoffen die ons lichaam nodig heeft. Zo bevat vis onder andere eiwitten, koolhydraten, mineralen, selenium, jodium en een groot aantal vitaminen. Vis bevat ook omega-3-vetten, beter gekend als de gezonde vetten. Je vindt omega-3 ook in bijvoorbeeld margarine.

 

Door de grote hoeveelheid goede stoffen in vis heeft vis ook een positief effect op onze lichaamsprocessen. Doordat vis vele eiwitten bevat is het belangrijk voor de groei van kinderen maar ook voor spieropbouw.

 

Lekkere recepten met vis

Heb je moeite om je kind vis te laten eten? Dan kan je misschien enkele van deze lekkere recepten gaan proberen om jou zoon of dochter te overtuigen. Of misschien ben jij zelf niet zo gek op vis en wil je het toch een kans geven.

 

Indien je wat tijd hebt om te koken, dan kan je alvast dit lekkere visrecept gaan proberen namelijk: scholfilet met garnalen. Als je echter nog nooit vis hebt gefileerd laat je dit het beste bij de visboer doen, om jezelf zo weinig mogelijk problemen te geven wanneer je deze vis voor de eerste keer klaarmaakt.

 

Een tweede pareltje onder de visrecepten is deze kabeljauw met parmezaan korst. Daar niet veel mensen echt kabeljauw lusten vanwege de nogal lichte smaak, word in dit visrecept een overheerlijke parmezaan korst toegevoegd. De lekkere parmezaan in combinatie met deze vis is alvast een echte hit die je zeker gaat overtuigen om meer vis te gaan eten. Want, vis is lekker!