Wat eten jouw kinderen het liefste?

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Wanneer kinderen lol kunnen hebben en kunnen genieten van hun eten dan is iedere maaltijd een heel stuk gemakkelijker. Het is niet moeilijk om fastfood leuk en lekker te maken, maar is het ook mogelijk om dit zelfde geniet-element te gebruiken om kinderen gezond te laten eten?

 

De beste manier om kinderen zoveel mogelijk gezond te laten eten is door gezond eten net zo leuk te laten zijn als ongezond eten. En wat maakt bepaald eten en drinken leuk? Just Kid inc heeft daar laatst onderzoek naar gedaan en kinderen van drie verschillende leeftijdsgroepen (2-5 jaar, 6-8 jaar en 9-12 jaar) deze vraag gesteld.

 

Uit de studie onder ongeveer 3,230 kinderen van 6-12 jaar oud en moeders van kinderen van 2-5 jaar oud, bleek dat er een aantal eigenschappen zijn die eten leuker maken. Deze ‘leuke’ eigenschappen zijn:

• Finger food, oftewel: lekker met de handen eten! (Dat is geen verrassing natuurlijk!)

• Dippen en scheppen. Kinderen vinden het leuk om met hun eten in ander eten te dippen of scheppen.

• Toevoegingen. Kinderen nemen graag het heft in eigen handen door bijvoorbeeld sprinkels, sauzen of andere

extra’s aan hun eten toe te voegen.

Vullingen en glazuur. Deze maken eten namelijk meer aantrekkelijk.

• Draagbaarheid. Kinderen willen graag de mogelijkheid om eten/drinken met zich mee te kunnen nemen.

 

Zorg dus dat het eten dat je klaarmaakt voor je kinderen de bovenstaande kenmerken bevat om eten voor hen leuk te maken. Heb jij kleine kinderen? Zo ja, hoe zorg jij ervoor dat ze goed eten en wat is hun favoriete maaltijd?