Wat je moet weten over noodles

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Noodles zijn heerlijk en er zijn ontzettend veel varianten. Eier noodles en rijst noodles zijn de meest populaire varianten. Hier een paar tips om gebruik te maken van deze heerlijke Aziatische noodles.

Soba noedels
Lichtbruine noedels gemaakt van boekweitmeel, deze vind je in de reformhuis of natuurlijk in een Aziatische toko. Ze zijn populair in de Japanse keuken en worden vaak koud gegeten.

Rijstnoedels
Glad en heerlijk in de mond, rijstnoedels smaken het beste in de Zuidoost-Aziatische keuken. Denk aan een bouillon met wat gesneden chili, een paar garnalen en een handvol gehakte koriander. Een heerlijk doordeweekse avond maaltijd. Kook ze door kokend water over de noodles te gieten en giet vervolgens over je pittige bouillon. Ook lekker in droge noodles gerechten zoals Pad Thai.

Eiernoedels
Ze zijn fantastisch in de Chinese keuken. Perfect te combineren met groenten, gember en chilipeper, voeg wat kip of rundvlees bij en sojasaus. Het koken van noodles is eenvoudig net wat sneller te bereiden dan bijvoorbeeld spaghetti. Voeg een beetje olie toe en kook op hoog vuur.