Weekend 16 t/m 18 oktober

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Je kunt dit weekend natuurlijk lekker op de bank zitten, filmpje aan, kopje thee erbij en een appeltaart bakken. Goed plan met dit herfstweer… Maar mocht je iets willen ondernemen; dan hebben wij weer een aantal tips voor je!

Evenementen met eten en drinken, voor jong & oud. Bij een aantal locaties zijn er tevens theatervoorstellingen, live muziek én een kinderprogramma met workshops. Kijk voor meer info (openingstijden, etc) op de website van het evenement. Fijn weekend! Kookse.tv

 

 

AMSTERDAM
BLEND Market @ Mercatorplein
za 17 oktober
Een sociaal evenement met aandacht voor lokale helden: bewoners, ondernemers, talent, buurtinitiatieven en goede doelen.
Op de markt vind je een mooie mix van tweedehands, vintage, retro, creatie en upcycle producten. Snuffel tussen de kraampjes terwijl je geniet van muziek, entertainment, activiteiten en lokale delicatessen.
Meer info: www.amsterdamblendmarket.nl

❥ AMSTERDAM
Neigbourfood Market @ Westergasfabriek/Stenen Plein
17 t/m 23 oktober
Food makers met gerechten van uit de hele wereld die zowel de jonge smaakpapillen weten te verleiden, en de volwassenen weten te verrassen. Bijvoorbeeld exotische insecten, Aziatische burgers, Argentijnse empanada’s, Hongaarse Langós, Libanese falafel, Chinese Dumplings en Italiaanse pizza’s. Bovendien kunnen de kinderen ook een aantal workshops volgen bij de food makers. Entrée gratis.
Meer info: www.neighbourfoodmarket.nl

 BREDA
Oktoberfest @ NAC stadion
17 oktober
Een gezellig Duits feest met schlagermuziek, pullen bier en een half haantje met friet. Leg je Lederhose of Dirndl vast klaar en leer die Duiste schlagers uit je hoofd. Tijd: 17.00-23.00 uur. Kosten € 22,50.
Meer info: www.oktoberfestbreda.nl

❥ EINDHOVEN
Feel Good Market @ Strijp-S
18 oktober
edere 3e zondag van de maand een bruisende markt vol Design, Art, Fashion, Streekproducten, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) food en mooie, originele, eigenzinnige creaties van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden en creatievelingen. Daarnaast live-muziek, workshops, dans en theater. Voor jong & oud – de toegang is gratis. Tip: Combineer je bezoek met de Dutch Design Week!
Meer info: www.feelgoodmarket.nl

HAARLEM
Herfstevenement @ Haarlemmer Kweektuin
18 oktober
Van 11.00 tot 16.00 uur zijn de kassen open voor de groenliefhebbers die geinteresseerd zijn in fruit, bloembollen, mandenvlechten, taart, pompoenen, fruitbomen, zaden, nestkasten, biologische catering, kinderactiviteiten en nog veel meer. Toegang gratis.
Meer info: www.haarlemmerkweektuin.nl

❥ ROTTERDAM
Oogstmarkt @ Heemraadsplein
17 oktober
Tweewekelijkse markt met regionale en seizoensgebonden producten, afwisselend in Rotterdam Noord en West (deze keer op het Heemraadsplein). Gezellig, creatief en ambachtelijk. Voor jong & oud.
Meer info: www.rotterdamseoogst.nl

❥ STAVERDEN (tussen Apeldoorn & Harderwijk)
Paddenstoelenwandeling @ Kasteel Staverden
18 oktober
Planten, struiken en bomen zouden niet goed kunnen groeien wanneer er geen schimmels zouden bestaan… Paddenstoelen, de vruchten van de schimmels, zijn daarom zeer belangrijk en onmisbaar in de kringloop van het bestaan. Dit geldt ook voor bijen, hommels, vlinders en andere insecten op deze wereld. Dit beweerde Einstein al. Tijdens deze wandeling gaat de boswachter met u op zoek naar allerlei soorten paddenstoelen. Start: 14.00u. Kosten: € 5 p.p. Kinderen t/m 12 jaar € 2,50. Reserveren is noodzakelijk.
Meer info: www.beleefstaverden.nl

❥ UTRECHT 
Bockbierfestival @ ‘t Ledig Erf
16 t/m 18 oktober
De 21e editie van het Utrechtse Bockbierfestival weer gehouden. Op het Ledig Erf kunnen bezoekers drie dagen lang genieten van meer dan 20 verschillende soorten bockbier uit het speciale Bockbierglas. Naast bockbier zal er natuurlijk ook weer veel muziek op het programma staan. Tijdens het festival zijn er natuurlijk ook verschillende hapjes en maaltijden te verkrijgen. Toegang is gratis!
Meer info: www.bockbierfestival.nl

(Foto: @ Oogst Markt Rotterdam)