Weekendtips 9 t/m 11 oktober

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Goede vooruitzichten; een zonnig weekend!

We hebben weer diverse culinaire tips in diverse steden van Nederland! Evenementen met heerlijk eten en drinken, voor jong & oud. Bij een aantal locaties zijn er tevens theatervoorstellingen, live muziek én een kinderprogramma met workshops. Kijk voor meer info (openingstijden, etc) op de website van het evenement. Fijn weekend! Kookse.tv

 

❥ VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK
Vegetarische restaurantweek @ div. restaurants door het land
t/m 11 oktober
Alweer de vijfde editie van de Vegetarische Restaurantweek. In heel het land kun je extra voordelig vegetarisch genieten, met dit jaar als thema ‘lokaal’. Een bijzonder menu vanaf € 25,-. Kijk op de website voor de deelnemende restaurants.
Meer info: www.devegetarischerestaurantweek.nl

AMSTERDAM
Pure Markt @ Amstelpark
zo 11 oktober
Meer dan 90 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Haal je boodschappen voor thuis of kom lekker proeven op de gezellige terrassen met live muziek en de zweefmolen in één van de mooiste parken van Amsterdam.
Meer info: www.puremarkt.nl

❥ AMSTERDAM
Strawberry Earth Fair @ Roest
10 & 11 oktober
Op vrijdag en zaterdag wordt bij Amsterdam Roest de Strawberry Earth Fair georganiseerd door Strawberry Earth, een organisatie met de missie om duurzaamheid te stimuleren door jou te inspireren. Deze beurs is gericht op het presenteren en bespreken van nieuwe duurzame ontwikkelingen op het gebied van mode, ontwerp én eten. Dagticket € 16,50 / Weekendticket € 25.
Meer info: www.strawberryearth.com

 AMSTERDAM
Weed up your life workshop @ Wildernis, Bilderdijkstraat
Zo 11 oktober
Groente uit de zee. Eetbare wieren worden al eeuwen door mensen en dieren gegeten vanwege hun enorme voedingswaarde. Er zijn ontzettend veel prachtige eetbare wieren om mee te experimenteren in de keuken. Lisette Kreischer (bekend van ‘The Dutch Weed Burger’, een 100% plantaardige hamburger verrijkt met zeewier) neemt je mee naar de wondere wereld van wieren, micro-algen en zeeplanten in een presentatie van beeld én smaak. Tijd: 14.00-16.00u, kosten € 25,- (incl. proeverij van wieren, zeewierthee en een vegan cupcake).
Meer info: www.wildernisamsterdam.nl/workshops

❥ BUITENPOST (tussen Groningen en Leeuwarden)
Oogstdag- en Fruitshow @ Botanische tuin De Kruidhof
Za 10 oktober
Gezellige najaarsmarkt en tentoonstelling van fruit uit de tuinen van De Kruidhof. Determineren van fruit, rondleidingen langs onze bijzondere fruitrassen en proeverijen (o.a. zelfgemaakte likeuren) in de kas en de Kloostertuin. Ook aan de kinderen is gedacht; diverse activiteiten zoals pompoen snijden. Entree € 2,50 volwassenen / € 1,- kinderen.
Meer info: www.dekruidhof.nl

DUIVEN
No Waste Schuurfeest @ Biologische boerderij de Horsterhof
Zo 11 oktober
Youth Food Movement Arnhem organiseert de eerste editie van het No Waste Schuurfeest; hier eet je kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is. Vlees én vegetarisch eten bereid door twee topkoks uit Arnhem; Estee Strooker van ‘t Amusement en Werry van Leeuwen van Sugar Hill. Lokale wijnen, lekkere biertjes, goede muziek en een gezellig kampvuur. ‘s Middags een speciaal programma voor de kids met confettipizza en discosoep. Tijd: 13.00-23.00 uur. Tickets volwassenen € 18,25 / Kids € 6,- (onbeperkt eten).
Meer info: YFM Arnhem

❥ HATTEM (vlakbij Zwolle)
Chocolade Festival @ Binnenstad Hattem
Za 10 oktober
Het vestingstadje Hattem staat zaterdag geheel in het teken van het Chocoladefestival. Een groots evenement rond de lekkernij in alle denkbare variaties. Proeven, beleven en volop genieten van een wereld aan heerlijkheden. Oog in oog met chocolatiers, kunstenaars, omroepers en Droste Meisjes. Tijd: 11.00-16.00, gratis toegankelijk.
Meer info: www.chocoladefestival.nl

❥ HOOFDDORP
BBQ Society Cook-Off @ Papa’s Beach House, IJweg 961
10 & 11 oktober

Dit weekend vindt de derde editie van de BBQ Society Cook-off plaats. Topteams uit binnen- en buitenland slaan hun tenten op in het Haarlemmermeerse Bos en beginnen met de voorbereidingen op zaterdag. Vanaf zondag 12.00u kunnen de bezoekers gratis proeven van al dat lekkers. Gratis toegankelijk.
Meer info: www.bbqsociety.nl

❥ MAASTRICHT
Preuve mèt Studente @ SV Amphitryon, SV Circumflex, SV KoKo en MSV Tragos
Zo 11 oktober
Een gezellige én smakelijke tour, waarbij je op 4 studentenlocaties de lekkerste gerechtjes kunt komen ‘preuve’. Op iedere locatie heb je de keuzze uit voor-, hoofd- en nagerechten, en uiteraard wordt er ook voor een drankje gezorgd. Je bepaalt zelf op welke locatie je begint en eindigt. Leuk om op deze manier een kijkje in de keuken van studenten te nemen! Tevens staan de leden van de studentenverenigingen voor je klaar om een rondleiding te geven door de sociëteiten. Tijd: 15.00-20.00u. Kosten € 9,50. Vooraf via de website aanmelden.

Meer info: www.preuvemetstudente.nl

❥ SCHEVENINGEN
VISSCH @ Visafslagweg 1, Den Haag
9, 10 & 11 oktober
Hét culinaire visfestival op Scheveningen met heerlijk bereide vis uit de Noordzee. Een wijntje, fris, of een echt Schevenings biertje & muziek. Gratis entree.
Meer info: www.vissch.nl

❥ VENLO (kids event)
Gekke Groentesoep @ Venlo Spelen, Kazerneterrein Blerick
10 & 11 oktober
Tijdens de VenloSpelen laat Kim Hendriks kinderen spelen, koken en proeven van verse groenten die vanwege hun vorm niet geschikt zijn voor de verkoop. Zo kunnen kinderen als consumenten van de toekomst kennis maken met voedselverspilling in hun eigen omgeving. Event speciaal voor basisschool leerlingen uit Noord Limburg. Kosten € 8,- per dag, opgeven via de website.
Meer info: www.venlospelen.nl

❥ Vught (vlakbij Den Bosch)
Fort Isabella Market @ Reutsedijk 8
Zo 11 oktober
Food/Lifestyle markt georganiseerd door ‘Eten van een lekkere tafel’ met circa 15 standhouders. Voor volwassenen én kinderen.
Meer info: www.fortisabellamarket.nl

❥ Zutphen
Nationale Bokbierdag @ Binnenstad Zutphen
Zo 11 oktober

Evenement dat bijna 20 jaar bestaat en inmiddels meer dan 120.000 mensen naar de stad trekt(!). Bekijk de historische optocht en proef de vele verschillende bockbieren bij de kramen onder het genot van diverse live optredens. Voor de kids is er een kermis aanwezig op het ‘s Gravenhof.
Meer infowww.bbqsociety.nl