Wijn bij asperges

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Wijn bij asperges

Welke wijn drink je bij asperges. De beste wijn bij asperges is wijn die je normaal ook lekker vindt. Het klinkt als een open deur maar dat is het toch niet altijd. Veel mensen laten zich verleiden om een wezenlijk andere wijn te drinken bij asperges omdat deze nu eenmaal geadviseerd is dan de wijn die ze normaal drinken.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat de wijn de asperges niet overschaduwd. Rode wijn is over het algemeen qua smaak veel sterker dan witte wijn. Dus rode wijn past beduidend minder bij asperges.

Als je gaat kijken welke witte wijn je het best kan drinken bij asperges dan wordt het al moeilijker.Want dat is onder andere afhankelijk van het complete gerecht en je persoonlijke smaak en dus niet alleen van de asperges. Daarom zeg ik, drink erbij wat je lekker vindt, dan is het altijd goed.

Asperge wijn 2012

Voor diegene die een specifieke wijn-spijs combinatie zoeken bij een gerecht hebben we goed nieuws. Alle kookse.tv gerecht worden voor zien van wijnadviezen. Zo ook bij het aspergetaartje daar past de wijn van Puklavec & friends uitstekend bij. Droog en behoorlijk wat fruit. Dat vonden wij overigens niet alleen, Jumbo heeft deze wijn zelfs uitgeroepen tot de aspergewijn van 2012. Een heerlijke arounder dus.


Heb je zelf tips laat het ons weten!