Zomerse drankjes en cocktails!

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Het is nu lekker weer en van het weekend weer wat minder, bij alletwee horen lekkere drankjes en daarom hebben wij een aantal heerlijke recepten voor jullie geselecteerd! Kijk snel hieronder voor een aantal heerlijke drankjes!

 
Zomerse drankjes en cocktails zijn vaak lekker fris en simpel en snel te maken. Wie heeft er nou zin om in het warme weer lang bezig te zijn met een drankje. Het gaat er vaak om een aantal ingredienten net snel te combineren, denk aan frisse wijn met wat fruit of spa rood met verse limoen, citroen en wat suiker. Maar kijk ook eens bij onze cocktailpagina, ook hier staan heerlijke recepten.

 

 

 

 

 

 

Mojito maken

De Mojito is een Cubaanse cocktail. De mojito wordt gemaakt van witte rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Oorspronkelijk was de Mojito bedoeld als medicijn, net als cola trouwens. Maar in de tweede helft van de negentiende eeuw werd deze al snel populair onder de piraten van het Caribische gebied.

Recept van:   Kookse.tv

 

Sangrita

Sangrita is een Mexicaans vruchten drankje dat meestal gedronken wordt met een glas tequila. Zonder de tequila is de sangrita overigens heel lekker fris voor op een zomerse middag te drinken. Het drankje is al bekend sinds 1920 en dus echt een klassieker.

Recept van:   Kookse.tv

 

Mocktail roodfruit

Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Deze zomerse mocktail is dus geschikt voor kinderen en bevat veel zomers fruit. Met het bronwater en citroen een echte dorstlesser. Je kunt de hoeveelheid variëren door meer bronwater toe te voegen. In de koelkast is deze cocktail zeker 2 uur te bewaren.

Recept van:   Kookse.tv

 

Aperol spritz

Een Aperol spritz cocktail is op dit moment razend populair in Italië. Zo na de vakantie bij mij dus ook. Vooral de noordelijke helft drinkt de aperol spritz op het terras. Aperol is tamelijk bitter dus daar moet je van houden. Pas indien nodig dus de hoeveelheid Aperol in de spritz aan. Houdt je van (Read more…)

Recept van:   Kookse.tv

 

Limonade maken

Jeroen Meus laat hier zien hoe je heerlijke limonade maakt. Limonade maken is helemaal niet moeilijk. Je zorgt eerst dat je alle lekkere ingredienten in een kom doet en giet er daarna heet water over om alle smaken in het water op te laten nemen. Daarna laat hij ook zien hoe je een heerlijke frambozen (Read more…)

Recept van:   Kookse.tv

 

Ijsthee cocktail

IJsthee met Pimm’s is een heerlijk verfrissend drankje in de zomer. Maak het 1 dag van te voren en zet de kan in de koelkast dan is het heerlijk koud en kan je hem direct serveren.

Recept van:   Kookse.tv