Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

60 gr. fijne kristalsuiker

2 dl. melk

1 ei ( losgeklopt)
50 gr. zachte boter
450 gr. bloem
10 gr. gedroogde gist

½ theel. vanille extract

½ theel. zout

Doughnuts maken

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

In Amerika bestaat er een fastfoodketen Dunkin Donuts die ’s morgens heel veel donuts en muffins met een kop koffie verkoopt. De donut lijkt dus Amerikaans, maar er gaat een verhaal dat een Nederlander het recept daar heeft geïntroduceerd. Je kunt de donuts versieren met gesmolten chocolade, suiker, enz. enz. ook kun je de donut doormidden snijden en vullen met een jam naar keuze.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Meng in een kom de bloem, suiker en gist door elkaar. Voeg vanille extract, losgeklopt ei , boter en melk toe en roer door het meel mengsel.

2
Klaar

Zet de kom in de keukenmachine en meng gedurende 8 minuten alles door elkaar. Of kneed het mengsel met de hand tot een soepel deeg.

3
Klaar

Vet een kom in en leg de bal deeg hierin en dek af met folie. Laat 1 uur rijzen. Sla het deeg door en maak hiervan een lap van ± 1 cm dikte.

4
Klaar

Steek rondjes uit van ± 15 cm en steek dan met een steker van 3 cm een gat in het midden. Leg de donuts op een ingevet bakblik en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbelt is.

5
Klaar

Frituur de donuts op 190°C tot ze goudbruin zijn. Controleer de temperatuur van het vet met een stukje brood. Wanneer het stukje brood in 1 minuut bruin is, is de olie op temperatuur.

6
Klaar

Versier de donuts met suiker of dompel ze in een mengsel van poedersuiker aangemaakt met wat bessensap.

Vorige
Bokkenpootjes
Volgende
Makreel sandwich
Vorige
Bokkenpootjes
Volgende
Makreel sandwich

Laat een reactie achter