Italiaanse chiabatta maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Ciabatta is een Italiaans brood en betekend slipper of slof. Bij het maken van ciabatta gebruikt men een voordeeg of biga. Maak de biga 1 nacht voor het maken van de ciabatta. Het maken van de biga heb ik niet op de camera opgenomen, omdat heel erg m meer... akkelijk is.
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 chiabattas

Voor de biga:


350 gr. bloem


180 ml. lauw water


5 gr. instant gist

Voor het deeg:


450 gr. bloem


8 gr. instant gist


340 ml. lauw water


50 ml. olijfolie


1 theel. zout

Bereidingswijze

1 Doe alle ingrediënten voor de biga in een kom en kneed alles kort door elkaar. Vet een kom in met wat olie en leg de biga hierin en dek af met huishoudfolie. Laat 1 nacht staan.

2 Zeef de bloem voor het deeg in een grote kom en meng de gist erdoor. Voeg de biga toe en voeg water, zout en de olie toe. En meng alles goed door elkaar. Stort het deeg op een werkblad en kneed alles gedurende 10 minuten goed. Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie en laat 1,5 uur op een warme plaats rijzen.

3 Stort het deeg op een werkblad, duw plat en verdeel in 4 gelijke stukken. Duw de einden wat plat en sla over elkaar met de afgeplatte kanten op elkaar. Sla nu de lange kant erover. Druk de naden wat aan. Doe dit ook met de overige 3 stukken. Leg de ciabatta’ s op een bakblik bedekt met bakpapier en dek af met folie. Laat 40 minuten rijzen.

4 Leg de broden weer op een nieuw stuk bakpapier bestrooid met wat bloem. Bak af in een voorverwarmde oven op 220°C in 25 minuten. Sproei een paar keer water in de oven om een knapperige korst te krijgen. Laat afkoelen op een rooster.