• Home
  • Italiaanse chiabatta maken

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 4 chiabattas
Voor de biga:

350 gr. bloem

180 ml. lauw water

5 gr. instant gist
Voor het deeg:

450 gr. bloem

8 gr. instant gist

340 ml. lauw water

50 ml. olijfolie

1 theel. zout

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Italiaanse chiabatta maken

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Ciabatta is een Italiaans brood en betekend slipper of slof. Bij het maken van ciabatta gebruikt men een voordeeg of biga. Maak de biga 1 nacht voor het maken van de ciabatta. Het maken van de biga heb ik niet op de camera opgenomen, omdat heel erg makkelijk is.

Stappen

1
Klaar

Doe alle ingrediënten voor de biga in een kom en kneed alles kort door elkaar. Vet een kom in met wat olie en leg de biga hierin en dek af met huishoudfolie. Laat 1 nacht staan.

2
Klaar

Zeef de bloem voor het deeg in een grote kom en meng de gist erdoor. Voeg de biga toe en voeg water, zout en de olie toe. En meng alles goed door elkaar. Stort het deeg op een werkblad en kneed alles gedurende 10 minuten goed. Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie en laat 1,5 uur op een warme plaats rijzen.

3
Klaar

Stort het deeg op een werkblad, duw plat en verdeel in 4 gelijke stukken. Duw de einden wat plat en sla over elkaar met de afgeplatte kanten op elkaar. Sla nu de lange kant erover. Druk de naden wat aan. Doe dit ook met de overige 3 stukken. Leg de ciabatta’ s op een bakblik bedekt met bakpapier en dek af met folie. Laat 40 minuten rijzen.

4
Klaar

Leg de broden weer op een nieuw stuk bakpapier bestrooid met wat bloem. Bak af in een voorverwarmde oven op 220°C in 25 minuten. Sproei een paar keer water in de oven om een knapperige korst te krijgen. Laat afkoelen op een rooster.

kookse.tv

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Biefstukspiesen met gember
Volgende
Pasta ovenschotel met gehaktballetjes
Vorige
Biefstukspiesen met gember
Volgende
Pasta ovenschotel met gehaktballetjes

Laat een reactie achter