Marokkaanse gekonfijte citroenen

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Gekonfijte citroenen worden veel gebruikt in Marokko en zijn daarnaast heel erg lekker als je ze op de juiste manier doet. Dit is een marokkaans recept van cookingwithalia.com en zeker de moeite om te proberen. Dit is een partner recept en daarom in meer... het engels, maar Alia zorgt voor veel duidelijke recepten en wij vertalen het recept voor je.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 citroenen

• 1 glazen pot

• 4 citroenen

• 10 theelepels zout

• eventueel extra citroensap

Bereidingswijze

1 Steriliseer de glazen pot door deze goed schoon te maken met heet water en zeep. Zet hem vervolgens zonder te drogen in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 30 minuten.

2 Snijd de citroen in de lengte voor de helft door. De twee helften moet verbonden blijven aan de basis.

3 Draai de citroen en snijd de citroen weer tot halverwege. Je hebt nu 4 stukken die nog verbonden zijn in het midden.

4 Schep 1 theelepel zout in elke snede en stop de citroenen in een glazen pot. Zorg ervoor dat ze er strak in zitten en er weinig ruimte overblijft. En strooi er nog een theelepel zout overheen.

5 Sluit de pot af en zet hem in een donkere kast voor een maand. De enige keer dat je de pot gaat controleren is na 3 dagen. Als het goed is is dan al het sap uit de citroenen gekomen en zijn de citroenen bedekt. Als de bovenste citroen niet bedekt is voeg

6 Als je de citroenen in een salade gebruikt is het belangrijk om ze af te spoelen, zodat de zoute smaak er af gaat.

7 Als u de citroenen gaat koken zoals bijvoorbeeld in een Tajine gebruik dan alleen het vruchtvlees aangezien de huid de saus heel bitter kan maken.