• Home
  • Zalm in filodeeg

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 2 personen
5 gr kastanjer champignons (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
1 sjalot ( fijn gesneden)
2 x 175 gr. zalmfilet
1 ½ eetl. crème fraîche
4 filodeeg vellen ( 38 x 30 cm )

1 eetl. dille ( gesneden)
1 eetl. bieslook ( fijn gesneden)
2 eetl. olijfolie

1 eetl citroensap
50 gr. waterkers ( gesneden)

Zalm in filodeeg

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Voor de variatie een zalm recept met groente in filodeeg gebakken in de oven. Het fijne van dit recept is, dat je het ruim van te voren kunt bereiden en afbakken op een tijd die jou schikt. Filodeeg is een deeg dat je in diepvries koopt en dat dunner is dan bladerdeeg en veel minder vet bevat.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Haal tijdig het filodeeg uit de vriezer zodat het rustig kan ontdooien. Strooi over de zalmfilets wat vers gemalen zwarte peper.

2
Klaar

Begin met het maken van de vulling, verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de sjalot 2 minuten zonder bruin te laten worden.

3
Klaar

Voeg er de knoflook en de kastanjechampignons aan toe, bak dit 3 minuten op laag vuur tot dat alles zacht is en er geen vocht in de pan zit.

4
Klaar

Doe er de citroen sap bij en verwarm het, het sap zal nu zo goed als verdampt zijn. Haal de pan van de warmte bron en roer er de dille, bieslook en de waterkers door. De waterkers zal nu slinken door de warmte van de pan. Laat het afkoelen en roer er de crème fraîche door.

5
Klaar

Verwarm de oven op 190 °C. Leg een vel filodeeg in de lengte op het werkblad en smeer er olie over, leg er dan weer een vel bovenop, smeer deze weer in met olie herhaal dit nogmaals.

6
Klaar

Je hebt nu 3 vellen. Leg er in de breedte een zalmfilet vooraan op het filodeeg, besmeer deze met het mengsel en leg er weer zalmfilet op. Vouw het korte stuk van je af over de filet.

7
Klaar

Vouw er nu het lange stuk over heen en zorg dat de naad aan de onderkant zit. Vouw de zijkanten er onder. Smeer er wat olie over. Kreukel het 4e vel en duw deze op de zalm.

8
Klaar

Bak hem in 25 minuten mooi goudbruin en bijna gaar. (pak de zalm eventueel in met aluminiumfolie en bak hem later af.

Kookse.tv

Vorige
Makkelijke prosecco cocktail
Volgende
Aardbeientoetje
Vorige
Makkelijke prosecco cocktail
Volgende
Aardbeientoetje

Laat een reactie achter