Appel oliebolletjes

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Oliebollen worden niet alleen met oud en nieuw gegeten, want je ziet de oliebollenkramen al in september. Een oliebol vind ik een behoorlijke hap en daarom maak ik ze deze keer een stuk kleiner, maar wel net zo lekker. Het deeg is een ietsje dikker e meer... n is daarom makkelijk in een ronde vorm te rollen.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 40 stuks

50 gr. boter

150 ml. volle melk

1 zakje droge gist

400 gr. tarwebloem

50 gr. fijne kristalsuiker

½ theel. zout

½ theel. kaneel

1 ei (geklutst)

1 appel (grof geschaafd)

1 busje kaneelsuiker

zonnebloemolie om te frituren

Bereidingswijze

1 Verwarm de melk in een pannetje en smelt de boter hierin. Zet apart. Doe de bloem, gist suiker, kaneel en zout in een kom en meng door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de afgekoelde melk, ei en geschaafde appel toe. Meng weer door elkaar en stort het deeg op het werkblad en kneed het deeg 3 minuten goed. Doe het deeg in een ingevette kom dek af met huishoudfolie en laat 2 uur rijzen.

2 Vet 2 bakblikken in. Sla het deeg terug en draai balletjes in de grootte van een walnoot. Leg de balletjes op het bakblik en duw ze iets plat. Dek de balletjes af met folie en laat ze 30 minuten rijzen.

3 Verwarm de olie in een grote pan. Bekleed een groot bord met keukenpapier en doe kaneelsuiker op een ander bord. Verwarm de olie op 180°C. (kontroleer met een stukje brood of de temperatuur goed is. (Wanneer het brood snel bruin wordt is de temperatuur goed).

4 Bak de bolletjes bruin in ongeveer 3 tot 4 minuten. Laat uitlekken op het keukenpapier en rol ze door de kaneelsuiker. Bak hooguit 6 bolletjes tegelijk, anders koelt de olie te snel af en neemt het deeg de olie op.