Bolognese saus maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Deze heerlijke authentieke vleessaus uit Bologna is niet moeilijk om te maken maar het vraagt wel veel tijd, dus begin er op tijd aan. Handig is het om een dubbele hoeveelheid te maken en dan bewaren in de vriezer, zo heb je altijd deze heerlijke sau meer... s bij de hand. Deze vleessaus (ragu) is behoorlijk machtig je kunt deze saus gebruiken bij lasagne en tagliatelle, in Italië serveren ze hier nooit spaghetti bij.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1,5L bolognesesaus

3 wortels

1 ui


2 teentjes knoflook


2 stengels bleekselderij

100 gr. magere pancetta of ontbijtspek

250 gr. mager varkensgehakt


300 gr. rundgehakt


1 glas droge witte wijn

2 blikken à 400 gr. pomodori tomaten blokjes


500 ml. runderbouillon

80 ml. room

Bereidingswijze

1 Snijd wortel, ui, bleekselderij en knoflook fijn, verwijder vet van de pancetta en snijd het spek in kleine blokjes.

2 Verhit olijfolie en boter in een grote pan en bak de groente en pancetta in 10 minuten zacht maar niet bruin. Voeg beide soorten gehakt erbij.

3 Bak het gehakt in 10 minuten zacht, roer het gehakt rul en maak op smaak met peper en zout. Voeg de wijn er aan toe en laat het opnieuw koken totdat het vocht is ingekookt.

4 Doe de tomaten en de helft van de bouillon erbij en laat het weer aan de kook komen. Zet een deksel half op de pan een laat alles 2 uur zacht koken, roer af en toe en doe er dan wat van de bouillon bij.

5 Als al het vocht bijna is verdampt voeg er dan de room aan toe. Kook (zonder deksel) alles nog 20 minuten op laag vuur. Roer af en toe en proef of er nog wat peper en zout bij moet.