Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 1 briochebrood
225 gr. tarwebloem
2 theel. gedroogde gist
20 gr. witte basterd suiker
55 gr. gesmolten boter
2 eieren( los geklopt)
2 eetl. lauwe melk
snufje zout

Briochebrood

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Alleen als door de foto krijg je zien om het briochebrood te eten. Dit briochebrood is lekker zoet van smaak. Heerlijk voor het weekend met een beetje jam erop. Eventueel kun je aan het briochebrood stukjes chocolade toevoegen voor een prachtig chocolade briochebrood. Briochebrood is een zoet Frans brood. Eigenlijk moet ik zeggen dat het meer naar cake neigt. Brioche wordt gemaakt met suiker, eieren en roomboter en is veel zachter dan gewoon brood. Kenmerkend voor de brioche is de vorm; een tulbandvorm met bovenop een bolletje.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Zeef de bloem met het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg gist, eieren, suiker en gesmolten boter toe. Meng door elkaar en voeg dan de melk toe. wanneer het deeg te nat is voeg dan nog wat bloem toe.

2
Klaar

Kneed het deeg op een werkblad 8 minuten tot het soepel is. Maak van het deeg een bal en leg die in een ingevette kom en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.

3
Klaar

Sla het deeg door op een met bloem bestoven werkblad en snijd een kwart van het deeg af. Maak van het andere stuk een bal en leg deze in de briochevorm. Maak van het kleine stukje ook een bal en leg die bovenop de grotere bal. Druk iets aan. Laat het geheel nog 30 minuten rijzen afgedekt met in geolied folie.

4
Klaar

Verwarm de oven op 230 graden en bestrijk de brioche met losgeklopt ei. Bak 10 minuten en verlaag dan de oventemperatuur naar 190 graden. Bak dan nog 20 tot 25 minuten tot de brioche goudbruin is en hol klinkt als je er op de onderkant op tikt.

Vorige
trifle met mascarpone
Volgende
Franse cassoulet
Vorige
trifle met mascarpone
Volgende
Franse cassoulet

Laat een reactie achter