Fruit met chocolade mousse

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Een gezonde chocolademousse, maar het blijft een chocolademousse recept natuurlijk. Ik gebruik voor deze mousse magere yoghurt en om de calorieen te beperken wordt chocolade met minstens 70 procent cacao gebruikt om zo weinig mogelijk vet toe te voeg meer... en. Verder smelt ik de chocolade direct op heel laag vuur. Is dit niet mogelijk smelt de chocolade dan Au-bain-Marie.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

2 eiwitten

1 eetl. fijne kristalsuiker

80 gr. pure chocolade (min. 70% cacao)

4 eetl. magere Griekse yoghurt

150 gr. blauwe bessen

150 gr. frambozen

Bereidingswijze

1 Hak de chocolade in kleine stukken. Doe deze in een pan en smelt de chocolade op heel laag vuur. Haal van het vuur en laat de chocolade 5 minuten afkoelen. Roer de yoghurt erdoor en zet apart.

2 Scheid de eieren en doe et eiwit in een kom. Klop het eiwit tot er pieken getrokken kunnen worden. Voeg de suiker toe en klop nog eens.

3 Voeg 1 eetlepel eiwit aan het chocolade mengsel en vouw dat er rustig doorheen. Voeg nu de rest van het eiwit toe en vouw dit er ook door. Hoe rustiger dat gaat hoe meer lucht in de mousse blijft.

4 Verdeel de vruchten over de glazen en lepel hier bovenop de chocolademousse. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.