Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 2 personen
150 gr. verse of diepvries doperwten
150 gr. tuinbonen ( dubbel gedopt)
1 eetl. olijfolie

2 citroen partjes

3 schijfje tomaat

1 eetl. Hüttenkäse

wat bieslook

zout en peper

Lente salade

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

We noemen het een lentesalade maar alle ingrediënten zijn in de zomer ook prima beschikbaar. Dit is een recept dat je zowel als bijgerecht kan eten of als een lunchgerecht. De tuinbonen worden dubbel gedopt en dat betekend dat nadat je de bonen kort hebt gekookt, de tuinboon zijn stugge jasje wordt uitgedaan, je houd een wat zoet smakende tuinboon over. Wat deze salade ook zo lekker maakt is de waterkers een veel te weinig gebruikte groente in Nederland.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwijder de dikke stelen van de waterkers was de waterkers in koud water en laat het goed uitlekken.

2
Klaar

Zet wat water op met zout en kook de tuinbonen, doe er na 2 minuten de doperwten bij en laat alles nog 2 minuten koken. Spoel de groente af met koud water en laat het uitlekken. Verwijder van de tuinbonen het stugge velletje.

3
Klaar

Kook in 4 minuten de kwarteleitjes gaar, spoel ze in koud water en pel de kwarteleitjes. Leg op een schaal de waterkers en leg daar de tuinbonen en doperwten op, giet er de olijfolie over en strooi wat peper en zout.

4
Klaar

Halveer de kwarteleitjes en verdeel ze met de tomaten plakjes over de salade. Verdeel de hüttenkäse en knip er de bieslook over.

Vorige
Lavash
Volgende
Ijs met fruit
Vorige
Lavash
Volgende
Ijs met fruit

Laat een reactie achter