Makkelijke chocoladetaart

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Dit recept voor een makkelijke chocoladetaart is te vergelijken met een brood recept. De taart is dus vrij licht. In de winkel is deze taart volgens mij niet te koop, dus om je familie of kennissen te verrassen, is dit het recept voor bij het ontbijt meer... of als tussendoortje.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1 brood

330 gr. tarwebloem

10 gr. instant gist

240 ml warm water

30 gr. cacaopoeder

1 theel. kaneel

5 gr. zout

30 gr. fijne kristalsuiker

25 gr. gezouten boter

80 gr. goede chocolade min. 70% cacao ( in brokjes)

gesmolten boter om te bestrijken

Bereidingswijze

1 Zeef in een kom de bloem, cacaopoeder en zout. Voeg kaneel, gist en suiker toe en meng door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin het warme water. Kneed alles met een keukenmachine of met de hand 5 minuten tot een soepel deeg. Maak van het deeg een bal en leg die afgedekt met folie in een ingevette kom. Laat 1 uur op een warme plaats rijzen.

2 Sla het deeg terug op een met bloem bestoven werkblad en kneed de chocoladebrokjes erdoor. Vet een vorm in met een diameter van 16 cm en hoog 15 cm en leg het deeg hierin. Dek af met folie en laat 45 minuten rijzen.

3 Bak het chocoladebrood in een voorverwarmde oven eerst op 220°C 10 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 190°C en bak nog eens 25 minuten.

4 Bestrijk de bovenzijde met gesmolten boter en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.