Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 8 meringues
• 4 eieren, gebruik alleen het eiwit
• 250 gr. basterdsuiker

Meringues maken

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Meringues kun je in iedere vorm maken die je wilt. Persoonlijk vind ik grote schuim hopen het lekkerst. Deze meringues kun je dan ook prima gebruiken voor een pavlova of vaccherin. Meng door de meringues kleurstof om ze een mooie kleur te geven. Wil je je meringue liefst lekker droog. Zet dan de oven op 80 graden en laat ze er 1 nacht in staan!.

(Visited 217 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Begin met het vetvrij maken van een kom. Dit kun je doen met een halve citroen of een beetje azijn. Maak de kom goed droog.

2
Klaar

Doe de eiwitten in de kom. Klop op tot een luchtig mengsel. Voeg dan in een paar delen de suiker toe. Blijf goed kloppen.

3
Klaar

De eiwitten zullen op een bepaald moment gaan glanzen. Dit komt doordat de suiker dan in zijn geheel is opgenomen. Wanneer de eiwitten geklopt zijn tot stijve pieken kun je ze verwerken.

4
Klaar

Verwarm de oven voor op 110 graden. Maak dan hoopjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Schuif de meringues in de oven en bak gedurende 1- 1.5 uur.

5
Klaar

Draai de oven uit en laat ze afkoelen, ongeveer nog 1 uurtje. Als je de meringues van de bakplaat haalt moeten ze makkelijk loslaten. Dit is een teken dat ze goed gebakken zijn.

Vorige
Draadjes vlees
Volgende
Spaanse churros
Vorige
Draadjes vlees
Volgende
Spaanse churros

Laat een reactie achter