Perenstrudel met chocolade

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
De combinatie van peer met chocolade smaakt altijd voortreffelijk, daarom in deze strudel geen vulling met appel, maar peer met chocolade. Verder gebruik ik gemberkoekje en stukjes marsepein. De gemberkoekjes heb ik zelf gemaakt, maar die kun je ook meer... zo kopen, net zoals de marsepein. Voor de koekjes zie het recept van gingerbread. Voor invriezen zie stap 5.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 8 personen

4 peren( geschild, kern eruit en in kleine stukjes)


80 gr. boter (gesmolten)


3 eetl. lichte rietsuiker


1 eetl. Disaronno


1 theel. kaneel


100 gr. gemberkoekjes ( in kleine stukjes)


100 gr. pure chocolade min. 70% cacao (in stukjes)


100 gr. marsepein ( in kleine stukjes)


250 gr. filodeeg ( 7 vellen)


poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

1 Smelt een klontje boter en een koekenpan, voeg de stukjes peer toe met 1 eetlepel suiker. Roer door en laat 5 minuten zacht koken. Laat afkoelen in een groet kom.

2 Giet het teveel aan vocht af en voeg Disaronno, kaneel, koekjes, 2 eetlepels suiker, chocolade en marsepein toe. Schep het mengsel goed door.

3 Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hierop een vel filodeeg. Smeer in met gesmolten boter en bestrooi met wat rietsuiker. Herhaal dit met de overige vellen.

4 Schep het peermengsel in het midden van het deeg en rol het deeg op. Bestrijk de naden met wat boter. Vouw nu de zijkanten naar boven en draai de strudel met de naad naar beneden.

5 Wanneer je de studel wilt invriezen vouw je nu het bakpapier over de strudel en verpak hem luchtdicht in huishoudfolie.

6 Verwarm de oven op 200°C. smeer de bovenzijde in met wat gesmolten boter en bestrooi met rietsuiker. Bak de niet bevroren strudel in 20 tot 25 minuten af en de bevroren in 35 tot 40 minuten. Bestrooi met poedersuiker.