Focaccia mozzarella

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Deze focaccia mozzarella is een heel andere focaccia dan normaal. Geen kuiltje in het deeg, dat je gewend bent van de klassieke focaccia, maar hoopjes. Ook het deeg is anders; geen gist. Voor het maken van het deeg kijk je op deze site bij pizzadeeg meer... maken, maar laat dan de gist achterwege. De kunst is om het deeg heel dun uit te rollen, wat het deeg krokant maakt, zeker wanneer je een ovensteen gebruikt.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Focaccia mozzarella

• 300 gr. bloem type 00

• 1,25 dl. warm water

• 4 eetl. olijfolie + wat om te bestrijken

• 5 bollen mozzarella

• 6 eetl. broodkruim

• zeezout

Bereidingswijze

1 Kneed voor het deeg de bloem, water en olijfolie goed door elkaar tot er een elastisch deeg ontstaat (± 10 min.) en laat het een uur rusten.

2 Plaats de ovensteen in de oven op een temperatuur van 220C.

3 Verdeel het deeg in 2 porties, voor de boden het grotere stuk. Rol dit stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een dunne lap met een diameter van 30cm. Leg de lap op op bakpapier.

4 Halveer de mozzarella bollen en knijp het vocht eruit. Bepaal op het deeg de plaatsen waar direct de mozzarella bollen moeten komen. Houd een afstand van een cm tussen de bollen.

5 Strooi op de afgetekende plaatsen wat broodkruim en plaats de halve bollen hier bovenop.

6 Rol de kleinere bol deeg uit tot een dunne lap en leg die op de mozzarella bollen. Duw het deeg goed aan tussen de bollen en voeg de buiten rand om.

7 Bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie en bak de focaccia af in 20 minuten of tot hij goudbruin is.