Gezonde linzensoep

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 4 x )
Linzen worden meestal in de winter gegeten of ze worden gebruikt in maaltijdsoepen. In Nederland worden meestal 3 soorten linzen verkocht, de rode die papperig koken de bruine en zwarte die na het koken stevig blijven, alle 3 soorten worden meestal i meer... n gedroogd vorm verkocht. Het beste is het om pas achter af, als de linzen gaar zijn het zout er aan toe te voegen. Het garen van de linzen duurt anders langer.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

250 gr. gedroogde bruine linzen

1 liter water

2 stengels bleekselderij

100 gr. worteltjes

2 teentjes knoflook


2 eetl. olijfolie


1 blik tomatenblokjes (400 gr.)

7 ½ dl. groente- of runderbouillon


2 eetl. fijngehakte bladpeterselie
peper/zout

100 gr. chorizo in dobbelsteentjes (optioneel)

Bereidingswijze

1 Was de linzen in koud water schoon. Laat de linzen 20-30 minuten koken in 1 liter water (zonder zout).

2 Snipper de knoflook, snijd de wortel in plakjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit de olijfolie bak de knoflook 1 minuut en voeg er de wortel en bleekselderij aan toe, bak dit op laag vuur 5 minuten. Strooi er peper en zout over.

3 Voeg er de tomatenblokjes aan toe en laat dit in koken tot al het vocht bijna verdampt is. Voeg het tomaten mengsel toe aan de gare linzen, maak op smaak met ruim peper en zout. De chorizo (optioneel) geven de soep een heerlijke pittige smaak.

4 Bak de blokjes chorizo in een droge koekenpan, schep ze uit de pan en dep ze af. Serveer ze bij of roer ze door de soep. Heerlijk met vers gebakken brood.