Pasta met spinazie

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit is een heerlijk pasta met spinazie recept. Het pasta met spinazie recept is afkomstig van Jeroen Meus. Hij maakte deze pasta voor in zijn kookprogramma. De pasta met spinazie is in de stijl van de beroemde pasta alla carbonara. De pasta staat sne meer... l op tafel en is relatief goedkoop.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

•  500 gr. penne

•  8 sneetjes pancetta (ong. 2 mm dik)

•  300 gr. verse bladspinazie

•  100 gr. belegen pecorino (pittige schapenkaas)

•  4 eieren

•  1 teentje knoflook

•  1 ui

•  peper/zout

Bereidingswijze

1 Breng water met zout aan de kook. Spoel de spinazie af en laat goed uitlekken.

2 Verhit olijfolie in de pan en bak de stukjes ui in de olie tot ze glazig zijn. Roer regelmatig.

3 Hak de knoflook fijn. Plet eventueel tot pulp met het brede lemmet van je keukenmes en laat de knoflook meegaren met de uisnippers.

4 Snij de sneetjes pancetta in reepjes en doe ze bij de ui. Roer regelmatig even in de pot. De pancetta hoef je niet krokant te bakken. Zo behoudt het vlees al zijn smaak. Zet nadien het vuur wat zachter.

5 Zodra het water kookt, mag de de penne erin. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Als je dat wil, kan je de pasta ook een minuutje minder lang koken. Hij gaart straks immers nog even verder in de saus.

6 Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Kluts ze even met de garde. Neem er de belegen pecorino bij en rasp hem bij de eieren. Meng de kaas met de eieren.

7 Giet de pasta af en laat de penne uitlekken. Houd een beetje van het kookvocht van de pasta achter.

8 Giet de beetgare penne meteen in de pan met ui en pancetta. Schep de spinazie bij de warme pasta en roer ze eronder. Door de hitte van het gerecht zal de spinazie meteen garen en veel volume verliezen.

9 Schep 1 pollepeltje van het kookvocht bij de pastaschotel. Dat zal zorgen voor een beetje extra binding. Roer en zet nadien het vuur af.Schenk de geklutste eieren met pecorino bij de pasta en blijf even roeren, zodat het mengsel zacht gaart en de kaas smelt.