Spaghetti met sardines

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Voor deze spaghetti met sardines neem je sardines in olijfolie zonder vel en graat uit een blik. Zorg dat je altijd een paar blikjes in je voorraadkast hebt staan dan kan je deze spaghetti bij onverwachte mee eters in nog geen 15 minuten op tafel heb meer... ben staan. De overige ingrediënten heb je meestal wel in huis.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2-3 personen

250 gr. spaghetti

2 blikjes sardines in olijfolie á 100 gr.

1 eetl. olijfolie

1 rode ui

1 rode peper (zaad verwijdert)

2-3 roma tomaten

1 theel. oregano (gedroogd)

2 eetl. zwarte olijven zonder pit

zeezout en peper

20 kleine basilicum blaadjes

Bereidingswijze

1 Snipper de rode ui, snijd de rode peper in dunne ringetjes. Ontvel de tomaten en verwijder het nat en pitten, snijd het vruchtvlees in stukjes en de olijven doormidden.

2 Giet de sardines af en vang de olie op. Leg de sardines op een stuk keukenpapier.

3 Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en rode peper 5minuten tot de ui zacht is. Voeg er de tomatenblokjes en de oregano aan toe en bak dit voor 2 minuten mee.

4 Verwarm in de magnetron (of koekenpan) de sardines. Giet de spaghetti af maar bewaar een beetje kooknat.

5 Voeg het ui-tomatenmengsel, zout, peper en olijven bij de spaghetti en werk dit met wat van de sardineolie er doorheen, voeg zo nodig wat van het kookvocht er aan toe.

6 Schep er voorzichtig de sardines en basilicumblaadjes door. De olijven kun je er ook apart bij serveren in plaats van er doorheen voor als iemand niet van olijven houdt.